tromaktiko: Η Ολυμπία Οδός αυξάνει τα διόδια Ελευσίνα-Κόρινθος

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η Ολυμπία Οδός αυξάνει τα διόδια Ελευσίνα-Κόρινθος



Εστω κι αν οι εργασίες έχουν παγώσει εδώ και μήνες, η Ολυμπία Οδός κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει η σύμβαση παραχώρησης για...
αναπροσαρμογή των διοδίων. Εφαρμόζει τη δυνατότητά της αυτή κατά το ήμισυ. Αυξάνει τις τιμές στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος και διατηρεί σταθερό το αντίτιμο στην Κορίνθου Πατρών, συναισθανόμενη προφανώς τις αντιδράσεις. Αυξάνεται κατά 30 λεπτά και η απλή διέλευση από τη Γέφυρα. Διαμορφώνεται στα 13,20€, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες διελεύσεων παραμένουν σταθερές. Οι νέες τιμές ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου.
Από 10 έως και 40 λεπτά αυξάνονται τα διόδια στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος της Ολυμπίας Οδού, ενώ παραμένουν σταθερές οι τιμές στη Πατρών – Κορίνθου, έπειτα και από αίτημα του υπουργείου Μεταφορών – Υποδομών. Καθώς το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί εργοτάξιο που έχει μείνει στη μέση, θα αποτελούσε τουλάχιστον πρόκληση ενδεχόμενη αναπροσαρμογή, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συναντούσε και αντιδράσεις. Η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε τον νέο της τιμοκατάλογο, που διαμορφώνεται ως εξής:

Νέες Τιμές Διοδίων Τελών Ολυμπίας Οδού
Κατηγορία Περιγραφή ΤΜΗΜΑ Ελευσίνας - Κορίνθου ΤΜΗΜΑ Κορίνθου - Πατρών

1 Δίκυκλα, Τρίκυκλα 2.20 € 2.20 €
2 Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. 3.20 € 3.10 €
3 Οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 8.10 € 7.90 €
4 Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 11.40 € 11.00 €

Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει για όλους τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και e-pass της Αττικής Οδού όταν χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες της Ολυμπίας Οδού.
Στο μεταξύ, σε αναπροσαρμογές προχώρησε αντιστοίχως και η Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, σε μία κατηγορία διελεύσεων. Οι υπόλοιπες 27 παραμένουν σταθερές. Η τιμή της απλής διέλευσης διαμορφώνεται σε 13,20 ευρώ από 12,90€.
www.pelop.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!