tromaktiko: Παραλήρημα Καρχιμάκη

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παραλήρημα Καρχιμάκη



Με επίθεση στην κριτική των δελφίνων και των υποστηρικτών τους τόσο για τα κακώς κείμενα στο Πασοκ όσο και για τα αδιέξοδα...
που ανάγκασαν τον Γ. Παπανδρέου να παραδώσει την πρωθυπουργία, προσπάθησε να περάσει σε αντεπίθεση για λογαριασμό της «προεδρικής» πλευράς ο γραμματέας του Πασοκ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κατά την εισήγηση, με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, έριξε όλες τις ευθύνες στην … κυβέρνηση Καραμανλή και σ’ όσους βιάστηκαν να εγκαταλείψουν το Πασοκ, εν ονόματι των προσωπικών τους φιλοδοξιών…

«Υπάρχουν κάποιοι που στην πορεία μίλησαν, από τις καρέκλες της εξουσίας, για Πασοκ που δεν λειτουργεί… Είμαστε εύκολοι στην κριτική αλλά δύσκολοι στην αυτοκριτική μας…» υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ είπε ότι η ιστορία θα … δικαιώσει την πολιτική του Γιώργου Α. Παπανδρέου, που … έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία ενώ παραδέχθηκε πάντως ότι υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

«Ναι, μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στην ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις» ισχυρίσθηκε, σε μία προσωπική αιχμή και προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο γραμματέας του Πασοκ, υποστήριξε μάλιστα ότι δεν θυμάται «να έχει γίνει άλλη φορά τόσο μεγάλο έργο όσο από τον Γ. Παπανδρέου» (sic) , φράση η οποία έγινε δεκτή με χλιαρά χειροκροτήματα.

Εγκάλεσε δε εκδότες και τηλεοπτικά δίκτυα – τα οποία δεν κατονόμασε – «που θέλουν παροχές και διευκολύνσεις, που έσπερναν κινδυνολογία δημιουργώντας ψυχολογία κατάρρευσης, που θέλουν να είναι τιμητές και εκβιαστές του πολιτικού συστήματος, που ασκούσαν συνεχή κριτική στον Γ. Παπανδρέου, αμφισβητώντας του ακόμη και το να είναι παρών».

Όχι! Στο ερώτημα του Σταύρου Ψυχάρη «ποιος ζήτησε και από ποιον ΤΙ» , δεν αναφέρθηκε ο κ. Καρχιμάκης, υιοθετώντας και αυτός την τακτική σιωπής του Γιώργου Παπανδρέου . Την Ενοχική σιωπή!
http://www.politis-gr.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!