tromaktiko: Ο Λεονάρντο θα έκανε τη διαφορά;

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Λεονάρντο θα έκανε τη διαφορά;



Εμείς εδώ στον "σκύλο" όλο αυτό τον ντόρο με το σενάριο για Λεονάρντο και Ολυμπιακό, ουδέποτε τον καταλάβαμε. Ο Λεονάρντο, δηλαδή, είναι σίγουρο ότι θα έπιανε στους "ερυθρόλευκους";
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα πήγαινε, θα έκανε τη διαφορά; Ένταξει, δεν περπατάει η προσφυγή του και φαίνεται ότι μένει στην ΑΕΚ, όμως τα σενάρια και τα πρωτοσέλιδα αφήνιασαν το τελευταίο 24ωρο.

Από πού κι ως πού, λοιπόν, είναι δεδομένο ότι κάνει ο Λεονάρντο για τον Ολυμπιακό; Κατ' αρχήν ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν για "ξου" το καλοκαίρι από την ΑΕΚ. Σωστά ή όχι, δεν το εξετάζουμε τώρα. Θέλανε να τον αφήσουν να φύγει, πάντως.

Φέτος είναι πράγματι καλός από την αρχή της σεζόν κι έχει πετύχει πολύ ωραία γκολ, όμως η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καθοριστικά τέρματα είναι καρμπόν και τα έχει βάλει σε γρήγορες αντεπιθέσεις μπαίνοντας από αριστερά.

Πολλοί παίκτες έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τα άκρα του Ολυμπιακού. Πήγαν με ελπίδες στο λιμάνι, όμως γρήγορα διαψεύστηκαν. Ο Ζαϊρί δεν έβγαζε μάτια πριν πάει στον Ολυμπιακό; Παλιότερα ο Σίσιτς ήταν άσχημος παίκτης πριν φορέσει τα κόκκινα; Ή μήπως ο Αμπντούν δεν έκανε όργια στην Καβάλα κι ο Μόνχε στον Ολυμπιακό Βόλου;

Τι από όλα αυτά είδαμε όμως όταν πήγαν στους "ερυθρόλευκους"; Όχι πολλά πράγματα. Γιατί; Επειδή επρόκειτο για παίκτες που ήταν μαθημένοι να παίζουν απέναντι σε ανοιχτές άμυνες, όχι σε κλειστές.

Θυμόμαστε, μάλιστα, ότι κάποιοι ήταν φαν ακόμα και του Κουτσιανικούλη για τον Ολυμπιακό. Και τελικά ο Κουτσιανικούλης πήγε στον ΠΑΟΚ κι απέτυχε κι αυτός παταγωδώς.

Ο Λεονάρντο είναι μανούλα στις γρήγορες αντεπιθέσεις, όπως π.χ. στα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ. Απέναντι σε κλειστές άμυνες, όμως, πολύ συχνά χάνεται. Δείχνει αναιμικός. Καμία σχέση με τον π.χ. Σκόκο που έκανε παπάδες σε δυο τετραγωνικά μέτρα και ξεκλείδωνε κάθε άμυνα.

Ο Λεονάρντο, λοιπόν, σαν στυλ παίκτη δεν είναι σίγουρο ότι θα έπιανε στον Ολυμπιακό. Κι άλλοι τέτοιου στυλ έχουν περάσει, αλλά δεν έχουν δέσει στο λιμάνι. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει ταλέντο, όμως με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντι-Τζόρτζεβιτς ή να παίξει έστω από δεξιά.

Δεν δείχνει σκληρό καρύδι μέσα στο παιχνίδι, δυνατός στις μονομαχίες και να μπορεί να καθαρίζει την μπουγάδα όταν ο αντίπαλος αμύνεται με δέκα πίσω. Τουλάχιστον απ' ό,τι τον έχουμε δει φέτος στην ΑΕΚ που κάνει τη χρονιά της ζωής του.

Με λίγα λόγια ο Λεονάρντο δεν είναι με τίποτα ένας Βιεϊρίνια ή ένας Σκόκο. Και, βέβαια, ούτε ένας Λέτο. Και ο Ολυμπιακός τον Αργεντίνο τον είχε στα δικά του χέρια και τον έχασε, ενώ τώρα στον Παναθηναϊκό βγάζει μάτια...

πηγή: www.sportdog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!