tromaktiko: Ένοπλη "εισβολή" φουστανελοφόρων στο Δημαρχείο Τρικάλων!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ένοπλη "εισβολή" φουστανελοφόρων στο Δημαρχείο Τρικάλων!



Ένοπλη εισβολή Καπεταναίων ανήμερα τα Φώτα στο Δημαρχείο Τρικάλων. Στο Δημαρχείο τους υποδέχτηκαν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή...
Τρικάλων παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Βαβύλης στους οποίους τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τα όπλα τους καθώς και το τι συμβολίζει η φορεσιά τους.

Τα μέλη του συλλόγου αφιέρωσαν και ένα ποιηματάκι στον Δήμαρχο ενώ συγχρόνως του έδωσαν ως δώρο ένα φυλακτό του Αγίου Γεωργίου που το έπαιρναν πάντα μαζί τους οι στρατιώτες πριν την μάχη, ώστε να τους προστατεύει.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά δήλωσε πως «Μετά από αυτήν την επίσκεψη αισθάνομαι ποιο πλούσιος σε γνώσεις» ενώ με θετικό τρόπο απάντησε στο αίτημα των μελών του Συλλόγου να τους παραχωρηθεί για ένα 10ημερο, χώρος πλησίον της 25 Μαρτίου για να παρουσιάσουν την συλλογή τους που αποτελείται από περίπου 3.500 εκθέματα με στόχο να κρατήσουν ζωντανή την Ιστορία ...Πώς να αρνηθείς βέβαια στις χατζάρες και στα καριοφίλια; Ο Σύλλογος φουστανελοφόρων Ράξας του νομού Τρικάλων ιδρύθηκε το 2004 και έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο όσον αφορά την στολή, τα όπλα και διάφορα άλλα αντικείμενα του αγώνα της Πατρίδος!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!