tromaktiko: Κώλυμα δικαστή στη δίκη για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κώλυμα δικαστή στη δίκη για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί



Eπιπλοκή πριν καταχωρηθεί το κατηγορητήριο σημειώθηκε για την υπόθεση του Μαρί, ωστόσο αναμένεται να ξεπεραστεί χωρίς προβλήματα.
Ένας από τους τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα που θ’ αναλάμβανε την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλώνει κώλυμα.

Πρόκειται για τον Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή, Χάρη Πογιατζή, ο οποίος και πιθανόν να προήδρευε του Δικαστηρίου. Ο κ. Πογιατζής είχε παλαιότερα και για τέσσερα περίπου χρόνια συνεταιρικό γραφείο μαζί με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος θα είναι ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ο κ. Πογιατζής προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» να ζητήσει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία ώστε να μην υπάρξουν σκιές όσον αφορά την αμεροληψία της δίκης.

Η Νομική Υπηρεσία πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής καταχωρήσει την υπόθεση σε Δικαστήριο, ούτε και επιχείρησε κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως ο φάκελος να καταχωρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και τότε θα εγερθεί και το θέμα της αυτοεξαίρεσης του δικαστή. Τότε το Ανώτατο Δικαστήριο θα διορίσει νέο δικαστή στη θέση του, ή δεν αποκλείεται να διορίσει νέο Κακουργιοδικείο, εφόσον το υφιστάμενο στη Λάρνακα έχει αρκετές υποθέσεις ενώπιον του.

Στη Γενική Εισαγγελία δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πού θα γίνει η δίκη, είτε στη Λάρνακα είτε στη Λευκωσία, εφόσον υπάρχουν πρακτικά προβλήματα με τον φόρτο εργασίας και των δύο Δικαστηρίων.

Τα κατηγορητήρια είναι έτοιμα, ενώ τα γεγονότα περιλαμβάνονται σ’ αυτά με βάση τα οποία κατηγορούνται οι οκτώ και αναμένεται αμέσως με την καταχώρηση της υπόθεσης, να σταλούν στους ενδιαφερόμενους, μαζί με την ημερομηνία για πρώτη εμφάνιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» τα γεγονότα επί των οποίων κατηγορούνται όλοι είναι τα ίδια και αναφέρουν ότι «ενώ εγνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν για την επικινδυνότητα των εμπορευματοκιβωτίων, δεν επήραν τα δέοντα μέτρα με αποτέλεσμα αυτά να εκραγούν και να χάσουν τη ζωή τους οι 13 πυροσβέστες και στρατιώτες ή στρατιωτικοί στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!