tromaktiko: Άρωμα Αιγαίου στο λιμανάκι της Πάφου

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Άρωμα Αιγαίου στο λιμανάκι της Πάφου



Με τη ζητούμενη από όλες τις πλευρές διασαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου να είναι ακόμη στο «περίμενε», οι τοπικοί φορείς...
αποφάσισαν οριστικά να προωθήσουν το φιλόδοξο σχέδιο της ανάδειξής του στα πρότυπα των μικρών νησιώτικων προορισμών του Αιγαίου.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μέχρι την Άνοιξη του 2012 οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται στα θέματα διαχείρισης του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου θα έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση μιας ειδικής μελέτης, μέσω της οποίας το λιμανάκι θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ως τουριστικός χώρος διατηρώντας ένα άρωμα νησιώτικο, αντίστοιχο με τα λιμανάκια των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Ο σχεδιασμός αποφασίσθηκε προ καιρού σε ειδική σύσκεψη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων και του ΕΒΕ Πάφου, με πρωτοβουλία του τέως προέδρου του Επιμελητηρίου Κυριάκου Δρουσιώτη, χωρίς ωστόσο οι αποφάσεις να προχωρήσουν έκτοτε. Η διαπίστωση όμως ότι πολλές εμπορικές δραστηριότητες στο λιμανάκι έχουν εκφύγει από τους όρους εντολής των επιχειρηματιών, επαναφέρει το σχέδιο εκείνο ώστε το 2012 να είναι η απαρχή μιας υποδειγματικής εικόνας και λειτουργίας της «βιτρίνας» του τουρισμού της Κύπρου.

Το «χρώμα Αιγαίου» στην Κάτω Πάφο αποφασίσθηκε μετά την παραδοχή των εμπλεκόμενων στη λειτουργία του λιμενίσκου φορέων, ότι είναι άμεση αναγκαιότητα η ανάδειξη του χώρου και η επίλυση των πολλών προβλημάτων που
έχουν συσσωρευθεί μέχρι σήμερα. Πρωταρχική επιδίωξη ωστόσο είναι να μην αλλοιωθεί το παραδοσιακό «χρώμα» του λιμανιού, όπως είναι το αίτημα των φορέων της Πάφου.

Οι φορείς της επαρχίας επισημαίνουν ότι η Αρχή Λιμένων θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση μελέτης για τις «πινελιές» που πρέπει να μπουν στο λιμανάκι ώστε αυτό να εμπλουτίσει το παραδοσιακό νησιώτικο άρωμά του. Οι πρώτες σκέψεις και προθέσεις των αρμοδίων είναι να αρχίσει η «μεταμόρφωση» του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου από τους δημόσιους χώρους και στη συνέχεια να επεκταθεί, μετά από επαφές με τους ενοικιαστές των υποστατικών, και στα καταστήματα του χερσαίου χώρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!