tromaktiko: Καλύτερες από τον χρυσό οι επενδύσεις σε …μοσχάρια

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Καλύτερες από τον χρυσό οι επενδύσεις σε …μοσχάρια



Τελικά μάλλον η κρίση βαράει κατακούτελα και ένα είναι σίγουρο ότι στο τέλος ο οίκος Standard and Poor’s θα μας …
αποτρελάνει, αφού στον δείκτη του για την απόδοση των επενδύσεων σε προϊόντα και μέταλλα βγάζει τις επενδύσεις σε …μοσχάρια πιο αποδοτικές από τις επενδύσεις σε χρυσό.

Έτσι σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε το Bloomberg τα παράγωγα χρηματιστηριακά συμβόλαια επί της τιμής των μοσχαριών αποδείχθηκαν καλύτερη απόδοση μεταξύ όλων των εμπορευμάτων στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και μάλιστα με τιμές προσαρμοσμένες στη μεταβλητότητα!

Αναλυτικά ο δείκτηςγια τα μοσχάρια αυξήθηκε 2,45% στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, με μεταβλητότητα 13,6%, ενώ η προσαρμοσμένη στον κίνδυνο απόδοση ήταν μόλις 0,18%, η καλύτερη δηλαδή τιμή για τα 24 εμπορεύματα που παρακολουθεί ο S&P.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, αν και η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε στα 1.923 δολάρια η ουγγιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, η απόδοση του ήταν τελικά μικρότερη από τα μοσχαρίσια παράγωγα. Σε αυτό συνέβαλε η υψηλή μεταβλητότητα στον δείκτη τιμών του πολύτιμου μετάλλου, αλλά κυρίως η …ξηρασία και το υψηλό κόστος των ζωοτροφών που μείωσε τα κοπάδια και οδήγησε στην εκτίναξη των τιμών.

Και επειδή στην εποχή που ζούμε μετά από αυτά κάποιοι μπορεί να πάρουμε και αγελάδες για κατοικίδιο να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα παράγωγα αφορούν συμβόλαια για μοσχάρια περίπου ενός έτους και βάρους περίπου 227 κιλών τα οποία πωλούνται σε αγελαδοτροφεία και τρέφονται με καλαμπόκι μέχρι να γίνουν 550 κιλά για να σφαχτούν και να γίνουν …μπιφτεκάκια!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!