tromaktiko: Εξώδικο ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ προς ΤΤ!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εξώδικο ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ προς ΤΤ!



Εμείς οι Ταχυδρομικοί θεωρούμε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «δική μας» Τράπεζα.
Εξάλλου πολλοί από εμάς ασχολούνται αποκλειστικά με έργο ΤΤ!
Της Τράπεζας που είναι και κύριος συνεργάτης μας και κατά 10% αφεντικό μας …

Καθημερινά όλοι οι υπάλληλοι του ΕΛΤΑ που εργάζονται σε Καταστήματα εξυπηρετούν, εκτός από τους «Ταχυδρομικούς Πελάτες» και τους λεγόμενους «Ταμιευτηριακούς»…
Όπως και οι περισσότεροι Ταχυδρόμοι…
Προσφέρουν ακόμα και στις ποιο δυσπρόσιτες και απομεμακρυσμένες περιοχές Ταμιευτηριακό έργο.
Μολαταύτα …
Το ΤΤ που πρόσφατα επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως «συνιδιοκτήτη» του ΕΛΤΑ και επέβαλε να ακυρωθεί δρομολογημένη ενέργεια των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που αφορούσε έμμεση «διαφήμιση» ανταγωνιστή του…
Παρόλο που αυτός είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του Ταχυδρομείου !
Όμως «το δικό μας» ΤΤ…
Συνεχίζει να μας δανείζει με επιτόκια που -σε κάποιες περιπτώσεις-είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα της αγοράς!
Παρόλο που οι μισθοί μας μειώθηκαν δραματικά …
Δεν «βλέπουν» κάποιοι ότι αν δεν μας «δώσουν» αυτό που πάγια διεκδικούμε, δηλαδή ίδιους όρους δανεισμού με τους συναδέλφους του ΤΤ, θα πάμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στη λογική των ομαδικών αγωγών και δεν θα πάρουν τίποτα !
Εμείς καλούμε το ΤΤ σύντομα να αναδιπλωθεί …
Να δώσει επιτέλους αυτό που ζητάμε …
Σχετικά στείλαμε και εξώδικο …
Που «λέει» τα πράγματα με το όνομά τους !
Και θέτει ΑΠΑΝΤΕΣ προ των ευθυνών τους …
Προσδοκώντας ότι επιτέλους θα «αναδιπλωθούν» και θα τις αναλάβουν!


Ακολουθεί το εξώδικο...
Κύριοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πλειονότητα των εργαζόμενων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατά κανόνα χρησιμοποιούν την Τράπεζά σας «TT HELLENIC POSTBANK» (από τούδε θα αναφέρεται ΤΤ) για την κάλυψη των δανειακών τους αναγκών.

Οι λόγοι της προτίμησης αυτής, είναι συναφείς τόσο με τη διαχρονική «συγγένεια» μεταξύ του εργοδότη τους (ΕΛΤΑ) και του ΤΤ, που ανέκαθεν συνεργάζονταν εμπορικά, όσο και με την μετοχική συνεργασία που από το έτος 2006 έχει (μεταξύ ΕΛΤΑ και ΤΤ) επισυμβεί, καθότι-έκτοτε- η κάθε μια από τις προαναφερθείσες Επιχειρήσεις κατέχει το 10% του Μετοχικού Κεφαλαίου της άλλης.

Πάγιο και εύλογο αίτημα όλων των Ταχυδρομικών προς τη συνεργαζόμενη με τον εργοδότη τους Τράπεζά σας και κάθε συναρμόδιο και σχετικό με το θέμα παράγοντα, ήταν και παραμένει η εξομοίωση των όρων δανειοδότησής τους, με τους αντίστοιχους που κατά περίπτωση (στεγαστικό, καταναλωτικό κλπ) ισχύουν για τους εργαζόμενους στο ΤΤ.

Το αίτημα αυτό στηριζόταν σε μια σειρά από ατράνταχτα επιχειρήματα που σχετίζονταν με την καλή πίστη, τη δίκαιη αντιμετώπιση και «ίσα δικαιώματα» μεταξύ εργαζομένων που έχουν παρεμφερείς, τόσο τους εργοδότες τους, όσο και το αντικείμενο ενασχόλησής τους.

Ζητούσαν δηλαδή οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ ίδιους όρους δανειοδότησης (επιτόκια κυρίως κλπ), με τους συναδέλφους τους στο ΤΤ επειδή :

· Αμφότεροι εργάζονται σε Εταιρείες που έχουν κοινούς τους βασικότερους μετόχους τους.

· Η πλειονότητα των Ταχυδρομικών για μεγάλο μέρος του ωραρίου τους απασχολείται και αυτή (στα πλαίσια της εμπορικής συνεργασίας των δύο επιχειρήσεων) με την εξυπηρέτηση του πελατειακού κοινού του ΤΤ.

· Η υπόσταση του ΤΤ είναι από κάθε άποψη άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ταχυδρομείο, σε βαθμό που ο μέσος πελάτης θεωρεί ότι πρόκειται για την ίδια Εταιρεία.

Όλα αυτά είναι γνωστά σε εσάς και ίσχυαν πάντα…

Πέραν τούτων όμως, από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ οι αντεργατικοί νόμοι 3833 & 3845 του 2010 και κυρίως ο Νόμος 4024/27-10-2011, με θέμα «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015», σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου αύξηση της τακτικής και έκτακτης φορολογίας, το ζήτημα της βελτίωσης των όρων δανειοδότησης των Ταχυδρομικών από το ΤΤ, άλλαξε πλέον συντριπτικά το βαθμό επιτακτικότητας του και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά :

- Οι λόγοι δικαιοσύνης έχουν πλέον να κάνουν και με το γεγονός ότι ο εκ των βασικών μετόχων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το ΤΤ, κερδίζει πολύ από τη μείωση (κατά 50% περίπου) των πραγματικών αποδοχών μας, δεν μπορεί να απαιτεί να αποκομίζει από την ίδια πηγή (δηλαδή τους εργαζόμενους στον ΕΛΤΑ), υπερκέρδη!

- Οι λόγοι ισότητας σχετίζονται εκτός των άλλων και με τη δυνατότητα που πρέπει να έχουμε εφεξής (μετά τις μειώσεις των μισθών μας) και εμείς οι Ταχυδρομικοί ως εργαζόμενοι, εάν δεν μπορούμε να «ζήσουμε καλά», τουλάχιστον να κατορθώσουμε στοιχειωδώς να επιβιώσουμε.

- Οι λόγοι της μη τήρησης της «καλής» λεγόμενης «πίστης», συνδέονται και με την απαράδεκτη τακτική, τα επιτόκια δανεισμού των Ταχυδρομικών να αυξάνονται οίκοθεν από το ΤΤ, μετά τη περίοδο ισχύος του σταθερού επιτοκίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πραγματικότητα της μειωμένης πλέον, δυνατότητάς μας να πληρώνουμε υπέρογκα τοκοχρεολύσια.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την τακτική του ΤΤ να επιμένει να επιφυλάσσει επιτόκια δανεισμού υπέρτερα αυτών που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν είναι αποδεκτό, να συνεχίσει το ΤΤ να εφαρμόζει, με την ανοχή των βασικών του μετόχων στους οποίους και κοινοποιείται η παρούσα, «λεόντειες» υπέρ αυτού και κατάφωρα άδικες εις βάρος υμών και των μελών μας δανειακές συμβάσεις, που συχνά-πυκνά εμφανίζουν χαρακτηριστικά μονομέρειας και αυθαιρεσίας. Ευνόητο είναι ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να βρεθούμε σε αντικειμενική αδυναμία και συνεπώς να μην συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις προς το ΤΤ.

ΚΑΛΟΥΜΕ, για τους λόγους που προαναφέραμε, την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία TT HELLENIC POSTBANK να αποφασίσει άμεσα και να αποδεχθεί ότι οι όροι δανειοδότησης που ισχύουν για τους εργαζόμενους της, θα ισχύουν για τον εφεξής χρόνο και για τους Ταχυδρομικούς, καθότι πρόκειται για μισθωτούς που παρέχουν (λόγω της εμπορικής συμφωνίας) παρεμφερές έργο και απασχολούνται για λογαριασμό κοινών εργοδοτών, αφού το ΤΤ είναι ο εις εκ των δύο (2) Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΕΛΤΑ Α.Ε., ο δε ΕΛΤΑ κατέχει το 10% του ΤΤ.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ημών και των μελών μας ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και αρχών, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα, προς αυτόν που απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!