Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα μοσχαριού (περίπου 700-800γρ.)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκύθι πράσινο, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
4 χοντρές φέτες τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέσουμε πάνω από τα φιλέτα τη μοτσαρέλα, το κολοκύθι και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στα υλικά την σάλτσα πέστο.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω από όλα τα υλικά την φρέσκα κρέμα και σκεπάζουμε τα σκεύος. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σερβίρετε κατευθείαν από τον φούρνο με ψητή πατάτα.
Καλή Όρεξη!