tromaktiko: Επιστολή για την ανανέωση άδειας οδήγησης

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή για την ανανέωση άδειας οδήγησης



Προς: Συνήγορο του Πολίτη 
Είμαι Α.Μ.Ε.Α. και έχω πρόβλημα με την ανανέωση της άδειας οδήγησης μου. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επίλυση του προβλήματος αυτού. Το δίπλωμα μου έληγε στις 18/01/2012, πήγα στην Διεύθυνση Μεταφορών Αν. Θεσσαλονίκης για να ρωτήσω την διαδικασία που πρέπει να κάνω για να προχωρήσω στην ανανέωση του. Οι υπάλληλοι εκεί ήταν απόλυτα εξυπηρετικοί, μου είπαν τι έγγραφα έπρεπε να καταθέσω αλλά μου είπαν επίσης ότι, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή που θα πρέπει να εξετάσει το θέμα και κατ’ επέκταση και εμένα για το αν μπορώ να οδηγώ, έχει να συνεδριάσει και να εξετάσει αιτήματα πάνω από 6 μήνες και είναι άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει ξανά.
Έχω καταθέσει τα δικαιολογητικά και τα παράβολα που πλήρωσα στην Εθνική Τράπεζα που με αυτά αποζημιώνονται οι Ιατροί των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβαθμίων Επιτροπών των Νοσοκομείων κάθε Περιφερειακής Ενότητας, που αποτελούν την Ιατρική Επιτροπή εξετάσεων Κινητικά Αναπήρων, ΑΜΕΑ κλπ., κατηγοριών που παραπέμπονται από την Διεύθυνση Μεταφορών για εξέταση για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης. Οι Επιτροπές αυτές των Ιατρών δεν συνεδριάζουν, με το αιτιολογικό, όπως μου αναφέρει ο αρμόδιος Υπάλληλος της Δ/νσης Μεταφορών Τμήμα Διπλωμάτων, ότι δεν αποζημιώνονται οι Ιατροί και ως εκ τούτου δεν μπορώ να ανανεώσω το Δίπλωμα Οδηγήσεως και αναγκάζομαι να κυκλοφορώ στην ουσία παράνομα. Τους ρώτησα τι πρέπει και τι μπορώ να κάνω εγώ για το θέμα αυτό γιατί όπως καταλαβαίνετε με "καίει" για το λόγο ότι ζω μόνος και κινούμαι αποκλειστικά με το αυτοκίνητο μου, για οτιδήποτε θέλω να κάνω στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή και θεωρώ αδιανόητο το να μην μπορώ να λειτουργήσω και να αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να μείνω ‘’φυλακισμένος’’ στο σπίτι, θεωρώ αδιανόητο επίσης, το να θέλω να λειτουργήσω νόμιμα και να μην με αφήνουν, ή να μου βάζουν εμπόδια. Πως μπορώ εγώ να εκπληρώσω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και προσωπικά ‘’Θέλω’’ όταν η κίνηση μου με Μέσο Μαζικής Μεταφοράς είναι αδύνατη, η κίνηση με ΤΑΧΙ είναι οικονομικά ασύμφορη και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μετακινηθώ μιας και ζω μόνος, πως θα κινούμε νόμιμα;

Ενώ έχω καταθέσει σχετικό αίτημα με παράβολο αποζημίωσης των Ιατρών, δεν γνωρίζω ποιος φορέας καταβάλει αυτά τα χρήματα, δεν τους αποδίδουν τα χρήματα και οι Ιατροί στην ουσία ΑΠΕΡΓΟΥΝ. Οι καιροί έχουν αλλάξει και είμαστε πάντα υπόλογοι απέναντι στο κράτος και στους νόμους. Σε περίπτωση που συλληφθεί οδηγός με αναπηρία χωρίς να έχει νόμιμο δίπλωμα οδήγησης είναι πλέον βέβαιο πως θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με ότι αυτό συνεπάγεται. Εάν η διαπίστωση της παρανομίας γίνει ύστερα από τροχαίο ατύχημα, τότε είναι επίσης βέβαιο πως η ασφαλιστική εταιρεία του αντιδίκου, καθώς και ο αντίδικος, θα στραφούν εναντίον του οδηγού με αναπηρία και σε αυτή την περίπτωση δεν αναγνωρίζεται το γραφειοκρατικό πρόβλημα που εμπόδισε την νόμιμη ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!