tromaktiko: Costa Concordia: 2200 τόνοι καυσίμων παραμένουν στις δεξαμενές

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia: 2200 τόνοι καυσίμων παραμένουν στις δεξαμενές



Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν άμεσα την άντληση των 2.200 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του Costa Concordia εξετάζουν οι ιταλικές Αρχές...
καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροής και κατ’ επέκταση μεγάλης οικολογικής καταστροφής.

Προς το παρόν οι δύτες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εντοπισμού των 19 αγνοουμένων ναυαγών, ωστόσο όταν ξεκινήσει η άντληση καυσίμων το πιθανότερο είναι ότι οι έρευνες θα πρέπει να σταματήσουν για λόγους ασφαλείας.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, με 4.229 επιβαίνοντες, προσέκρουσε σε ύφαλο ανοιχτά της Τοσκάνης το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου. «Θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις άντλησης καυσίμων. Αυτοί που πέθαναν δεν θα γυρίσουν πίσω στη ζωή. Ακόμα και αν καταφέρουν να τους εντοπίσουν αργότερα, δυστυχώς αυτό δεν θα κάνει διαφορά», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Αξιωματούχος της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που είναι επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης συναντήθηκε με εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν αν η άντληση καυσίμων θα μπορούσε να γίνει παράλληλα με την έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ή αν κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο για τους δύτες.

Στο μεταξύ, η ολλανδική εταιρεία που θα αναλάβει την άντληση των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο είναι έτοιμη να «πιάσει δουλειά» και περιμένει το πράσινο φως από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα του ναυαγίου οι επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων ανεστάλησαν αρκετές φορές, καθώς το πλοίο γλιστρά πάνω στους βράχους που έχει προσαράξει, γεγονός που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τους δύτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του πλοίου.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!