tromaktiko: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο καπετάνιος του Costa Concordia

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο καπετάνιος του Costa Concordia



Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε από ιταλικό δικαστήριο ο καπετάνιος του μοιραίου Costa Concordia...
Φραντσέσκο Σκετίνο, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πρόσκρουση του πλοίου σε ύφαλο, καθώς και για εγκατάλειψη του την ώρα που δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση των επιβατών.

Καταγεγραμμένη συνομιλία του με αξιωματικό του λιμανιού του Τζίλιο αποδεικνύει ότι ο Σκετίνο είχε εγκαταλείψει το σκάφος, μολονότι ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο.

Στη ναυτική τραγωδία στα ανοιχτά της Τοσκάνης έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι 24 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων επιβάτες από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς και προσωπικό που εργαζόταν στο πλοίο, από την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ινδία και το Περού.

Ντοκουμέντο εκθέτει τον καπετάνιο

Ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στο λιμεναρχείο και στον καπετάνιο δείχνει ότι ο τελευταίος αρνήθηκε να πάει στο κατάστρωμα για την εκκένωση των επιβατών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

"Τώρα θα πάτε στην πλώρη και θα συντονίσετε την εκκένωση. Πρέπει να μας πείτε πόσα ακόμη άτομα υπάρχουν, πόσα παιδιά, γυναίκες, επιβάτες, τον ακριβή αριθμό σε κάθε κατηγορία" ανέφερε ο αξιωματικός του λιμεναρχείου στη συνομιλία που υπήρχε σε ένα από τα μαύρα κουτιά.

"Καπετάνιε, είναι διαταγή, εγώ διατάζω τώρα, κηρύξατε την εκκένωση του πλοίου, θα επιστρέψετε στην πλώρη και θα συντονίσετε την εκκένωση" ανέφερε ο αξιωματικός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη νεκροί.

"Πόσοι" ρώτησε ο Σκετίνο και ο αξιωματικός απάντησε ότι εκείνος πρέπει να του πει πόσοι είναι.
nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!