tromaktiko: FIFA όπως λέμε... FBI

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

FIFA όπως λέμε... FBI



Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου των στημένων αγώνων θα λάβει η FIFA που θα λειτουργεί πλέον στα πρότυπα του... FBI και της Ιντερπόλ!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», από την 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή και ιστοσελίδα όπου θα μπορούν να γίνουν ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες για στημένα παιχνίδια είτε από άτομα μέσα από τον χώρο του ποδοσφαίρου (παίκτες, παράγοντες, διαιτητές) είτε από απλούς μάρτυρες. Συνεπώς, το ζήτημα των στημένων αγώνων θα φύγει πλέον από τις αρχές της εκάστοτε χώρας και θα έχουμε κοινή συλλογή πληροφοριών από κάθε μέρος. Αυτό δηλαδή που γίνεται με την παγκόσμια τρομοκρατία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ασφάλειας της FIFA, Kρις Ιτον : «Αν συνεχίζαμε να ψάχνουμε μόνο σε εθνικό επίπεδο, θα αναζητούσαμε ακόμα τους υπευθύνους της 11ης Σεπτεμβρίου! Οι εθνικές αστυνομίες δρουν εντός των εθνικών πλαισίων, αλλά τέτοιες διεθνείς εγκληματικές δραστηριότητες είναι πολύ σύνθετες».

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει μετά το Μουντιάλ του 2010 και έχει αποδώσει ήδη αφού έχουν αποκαλυφθεί αρκετά κυκλώματα στημένων αγώνων σε διάφορες χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιταλία. Σκοπός της FIFA πλέον είναι προχωρήσει ακόμα περισσότερο και να βρεθεί η... ρίζα του κακού και να σταματήσουν ορισμένοι να πλουτίζουν από παράνομο στοιχηματισμό σε παιχνίδια που... ξέρουν από πριν το αποτέλεσμα. Αυτή βρίσκεται σε μέρη της Ασίας, εκεί όπου οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου να έχει ήδη τοποθετήσει ανθρώπους σε Μαλαισία και Ιορδανία.

Με τις γραμμές και την ιστοσελίδα ξεκινάει συνεπώς η προσπάθεια να καταπολεμηθεί πλήρως το ζήτημα που ταλανίζει το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, με τον Κρις Ιτόν να καταλήγει λέγοντας ότι: «Θα υπάρχουν ιστοσελίδα, τηλεφωνικός αριθμός και ιδιαίτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λειτουργούν σε όλες τις γλώσσες. Είμαι πεπεισμένος ότι το στήσιμο των αγώνων μπορεί να καταπολεμηθεί. Θέλουμε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να μας λένε την αλήθεια, προτού την μάθουμε μόνοι μας! Σας βεβαιώνω ότι στην FIFA υπάρχουν πολύ εξυπνότεροι άνθρωποι από αυτούς που στήνουν τα παιχνίδια»

πηγή: www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!