tromaktiko: Χωρίς διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας φέτος

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας φέτος



Φέτος, για πρώτη φορά από το 1975 δε θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Μαρία Κάλλας για πιανίστες του 2012 στην Αθήνα.

Μέσα στην παγκόσμια ύφεση, την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέσα στη γενική κατήφεια και ανασφάλεια το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ ανακοίνωσε ότι λόγω των γνωστών συνθηκών το ΥΠΠΟΤ και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων αδυνατούν να επιχορηγήσουν τη διοργάνωση και δυστυχώς η οικονομική συμβολή του ATHENAEUM δεν αρκεί.

Το ATHENAEUM εξέφρασε την ανησυχία για το μέλλον του θεσμού αλλά και τις ελπίδες του για την πραγματοποίησή του το 2013.

Παρά όλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες συναυλίες νέων καλλιτεχνών.

Από 14 Ιανουαρίου έως 19 Μαΐου 2012, ενενήντα συναυλίες ταλαντούχων νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών με ενδιαφέροντα προγράμματα περιμένουν τους φιλόμουσους, στην Αίθουσα του Ατενέουμ «La Divina» (Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 32 11 987).

Η σειρά αυτή συναυλιών του ATHENAEUM δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν το κοινό τους, ενώ παράλληλα γνωστοί μουσικοί στηρίζουν τον τριακονταετή θεσμό.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:00 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10€ και 5€ τα φοιτητικά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη και τους σπουδαστές του Ωδείου του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!