tromaktiko: Γ.Ομήρου: Αργά θυμήθηκε ο Πρόεδρος ότι δεν έχει νόημα η συνάντηση στο Green Tree

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Γ.Ομήρου: Αργά θυμήθηκε ο Πρόεδρος ότι δεν έχει νόημα η συνάντηση στο Green Tree



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δυστυχώς αργά θυμήθηκε να πει ότι δεν έχει νόημα η συνάντηση στο Green Tree, δήλωσε μετά το πέρας των...
εκδηλώσεων για τα Θεοφάνεια στην Πάφο ο Πρόεδρος της Bουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε από την προηγούμενη συνάντηση για την οποία επίσης είχαμε εκφράσει αμφιβολίες για την χρησιμότητα της να έθετε όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση της Νέας Υόρκης. Που πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια; Το Κυπριακό βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από αυτήν που βρισκόταν όταν ξεκινούσαν αυτές οι διαπραγματεύσεις'', ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ''οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι οφθαλμοφανέστατοι, είτε να συρθούμε σε μια άκυρη διεθνή διάσκεψη που θα λειτουργήσει ως όργανο επιδιαιτησίας, όπως ήταν το Μπούργκενστοκ, είτε να κηρυχτεί αδιέξοδο με επίρριψη ισόβαθμων ευθυνών και στις δυο πλευρές», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Είναι η ώρα της ανακοπής αυτής της ολισθηρής πορείας, συνέχισε, είναι η ώρα επανατοποθέτησης των συνομιλιών πάνω σε μια σωστή βάση, όπως αυτή περιέχεται στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβούλιου του Σεπτεμβρίου του 2009.

Καταλήγοντας, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι αυτή είναι η δική του θέση, πρόταση και εισήγηση και κάθε άλλη διαχείριση του Κυπριακού βρίσκεται έξω από αυτά τα πλαίσια και θα καθιστά όλο και δυσμενέστερη τη θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!