tromaktiko: Μόντι: H Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μόντι: H Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία



Καθησυχαστικός για την πορεία της ιταλικής οικονομίας εμφανίζεται ο ιταλός – τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει, με χαρακτηριστικό τρόπο, η Ευρώπη "δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία, δεδομένου ότι η χώρα έχει κάνει το καθήκον της σε δημοσιονομικό επίπεδο”. Επίσης, ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρει ότι:

"Οι Ιταλοί δέχθηκαν με βρετανικό φλέγμα τα πολύ βαριά μέτρα που τους επιβλήθηκαν, ενώ κατανοούν ότι οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί επιβλήθηκαν με στόχο να ζήσουν καλύτερα οι μελλοντικές γενιές. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η Ιταλία έκανε το καθήκον της. Διαθέτουμε μία πρώτη ύλη που βρίσκει κανείς σπάνια στην Ευρώπη. Μία ομοφωνία της κοινής γνώμης υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Προς το παρόν η Ιταλία παραμένει θύμα του κινδύνου της ευρωζώνης. Πρέπει να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη, ο ιταλός πρωθυπουργός στάθηκε για ακόμη μια φορά στο ύψος των κεφαλαίων του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF), χαρακτηρίζοντας τα καθόλου ικανοποιητικά, αν και ο Μόντι εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ευρώπη μπορεί σε μία μεγαλύτερη και πραγματική ολοκλήρωση να βρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανάπτυξη. Όπως τόνισε στη συνέντευξη του, οι χώρες της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στη νομισματική ένωση παραμελώντας την οικονομική ένωση, προσθέτοντας ότι αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία μίας πραγματικά ανοιχτής αγοράς, που θα εκτείνεται σε όλους τους τομείς.
greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!