tromaktiko: Ποιοι ευθύνονται για τo θάνατο της γυναίκας σε μηχάνημα αδυνατίσματος;

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι ευθύνονται για τo θάνατο της γυναίκας σε μηχάνημα αδυνατίσματος;



Συγκλονίστηκε η Κύπρος
Γυναίκα, έχασε τη ζωή της την ώρα που βρισκόταν σε ινστιτούτο αισθητικής στο Δάλι.
Νεκρή είναι η Μαριάννα Κουμπαρή Θεμιστοκλέους 48 ετών από το Δάλι, συνιδιοκτήτρια του ινστιτούτου...
Γύρω στις 19:30 το Σάββατο, ενώ η γυναίκα βρισκόταν μόνη της στο ινστιτούτο αισθητικής της κουνιάδας της στο Δάλι και συνδεδεμένη με μηχάνημα αδυνατίσματος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τις αισθήσεις της.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, την ώρα του συμβάντος η γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως κάλεσε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα επικοινώνησε με την κόρη της για να πάει στο μέρος να δει τί συμβαίνει.
Όταν έφθασε η κόρη της, την βρήκε αναίσθητη στο κρεβάτι του ινστιτούτου. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Στις 09:00 χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροψία επί της σορού για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε ηλεκτροπληξία.

Δηλώσεις
Σε ηλεκτροπληξία οφείλεται ο θάνατος 48χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή ενώ χρησιμοποιούσε μηχάνημα αδυνατίσματος σε ινστιτούτο αισθητικής στην Επαρχία Λευκωσίας.
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η νεκροτομή που έγινε σήμερα έδειξε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε ηλεκτροπληξία.
Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η συσκευή είχε κάποιο πρόβλημα ή εάν ήταν ελαττωματική. Θα διερευνηθεί επίσης το κατά πόσο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η 48χρονη εκείνη την ώρα έκανε χρήση του κινητού της τηλεφώνου.
Ερωτηθείς για τις ποινικές ευθύνες που τυχόν να υπάρχουν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι πρόωρο να πει κανείς αν υπάρχουν και πρόσθεσε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, εκεί θα αποφασιστεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία.

Ερωτήματα
Προκύπτουν πολλά ερωτήματα μετά το τραγικό συμβάν, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια της 48χρονης αλλά και το Δάλι γενικότερα, μιας και η Μαριάννα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή.
Ποιος ελέγχει τα συγκεκριμένα μηχανήματα που τοποθετούνται στα διάφορα ινστιτούτα; Πρέπει να διενεργούνται έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα; Η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, υποστηρίζει ότι, δεν είναι η αρμόδια Αρχή για συχνούς ελέγχους σε τέτοια μηχανήματα. Υπάρχει άλλη υπηρεσία που να κάνει αυτούς τους ελέγχους;
Μήπως έπαιξε αρνητικό ρόλο στο συμβάν, το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο;
Θα αποδοθούν ευθύνες για το θλιβερό αυτό περιστατικό; Αυτοί που εργάζονται σε τέτοια ινστιτούτα γνωρίζουν πως να χεησιμοποιούν με ασφάλεια παρόμοια μηχανήματα;
Πάντως, θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν σοβαρά το θέμα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα σε τέτοια ινστιτούτα, διότι είναι κρίμα και άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές από ένα μηχάνημα αδυνατίσματος. filoksenos.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!