tromaktiko: Overbooking 55% στις εντάξεις έργων ΕΣΠΑ του υπουργείο Περιβάλλοντος

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Overbooking 55% στις εντάξεις έργων ΕΣΠΑ του υπουργείο Περιβάλλοντος



Με ταχείς ρυθμούς “τρέχει” το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” καθώς από 3% που ήταν οι εντάξεις έργων στο πρόγραμμα...
σήμερα έχει υπερκάλυψη 55%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος οι συμβάσεις έχουν φτάσει σήμερα τα 841 εκατ. ευρώ από 397 εκατ. που ήταν τον Ιούνιο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 381 έργα με απορρόφηση που έχει ξεπεράσει τα 511 εκατ. για την ακρίβεια. Ο στόχος ο οποίος είχε τεθεί ήταν οι δαπάνες να φτάσουν τα 440 εκατ. ευρώ το τέλος του 2011.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, αναμένεται να προχωρήσουν οι εξής εντάξεις:

Να ολοκληρωθούν όλες οι εντάξεις των έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ προϋπολογισμού των 150 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο συζήτησης και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Να ολοκληρωθούν οι εντάξεις των έργων διαχείρισης υγρών αποβλήτων για οικισμούς τρίτης προτεραιότητας, που είναι 800 εκ. ευρώ.
Να ολοκληρωθούν οι εντάξεις έργων βιοκλιματικών σχολείων 50 εκ. ευρώ.
Να ενταχθούν τα έργα της ύδρευσης Παξών και Κέρκυρας που είναι 40 εκ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο και τα έργα επαναχρησιμοποίησης λυμάτων που είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!