tromaktiko: Δεν έχει PlayStation 4 το 2012

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δεν έχει PlayStation 4 το 2012



Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, όπως ανακοίνωσε ο Executive Deputy President της Sony, Kazuo "Kaz" Hirai, δεν θα δούμε τελικά τον...
συνεχιστή της δυναστείας του PlayStation εντός του έτους. Έτσι, όλες οι εκτιμήσεις και φήμες που ήθελαν μέχρι σήμερα το PlayStation 4 να αποκαλύπτεται εντός του έτους, παράλληλα με την -επίσης φημολογούμενη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα- κυκλοφορία "του επόμενου Xbox", να είναι ακριβώς αυτό: εκτιμήσεις και φήμες.

Θεωρητικά, η κυκλοφορία νέων Xbox και PlayStation ήταν, κατά πολλούς, μια λογική κίνηση από πλευράς των δυο μεγάλων εταιρειών, Microsoft και Sony αντίστοιχα. Εξάλλου, φέτος η Nintendo θα αποκαλύψει το Wii U, που δεν είναι μόνο "η λογική εξέλιξη του Wii" αλλά και η απάντηση της στα πιο-σύγχρονα-από-τη-δική-της-κονσόλα, από τεχνολογικής άποψης, Xbox 360 και PlayStation 3. Και αφού το Wii U "θα βρίσκεται σε παραπλήσια επίπεδα με τις κονσόλες των Microsoft και Sony", θα ήταν και λογικό να διέθεταν και αυτές τη δική τους "ανταπάντηση".

Από ό,τι φαίνεται όμως, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον στην περίπτωση της Sony, που εξάλλου έχει αναφέρει πολλές φορές -και αρκετά δικαιολογημένα- πως θεωρεί "τεχνολογικά μπροστά" το PlayStation 3. Η κονσόλα της υποστηρίζει "αναλύσεις HD" (αν και όχι και "True HD", 1080p, σε όλους τους τίτλους της), καθώς και προβολή 3D, αλλά και motion gaming μέσω του χειριστηρίου Move, oπότε -θεωρητικά- δεν υστερεί σε κάποιο σημείο από τους ανταγωνιστές της. Το αντίθετο μάλιστα: υπερτερεί τόσο όσον αφορά στο 3D, που υποστηρίζει εγγενώς, όσο και στο ότι είναι εξοπλισμένη με "άνετο" Blu-Ray drive, τα δισκάκια του οποίου "σηκώνουν" μέχρι και 50GBs σε Dual Layer δισκάκια, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του "στριμώχνονται" μέχρι τα 8,5GBs που παρέχουν τα Dual Layer DVDs.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!