tromaktiko: Αποκαλυπτήρια για το Refresh των Windows 8

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αποκαλυπτήρια για το Refresh των Windows 8



Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα μη αναστρέψιμο crash του υπολογιστή που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια κρίσιμων δεδομένων.
Η Microsoft θέλει να περιορίσει τις ζημιές από τέτοια ατυχή περιστατικά και για το λόγω αυτό έχει εξοπλίσει τα Windows 8 με μια νέα λειτουργία.

Πέρα από την ολική επανεγκατάσταση των Windows -η οποία ονομάζεται Reset στα Windows 8- η νέα έκδοση του λειτουργικού περιλαμβάνει πλέον και το Refresh. Η ενέργεια αυτή επανεγκαθιστά τα Windows, αλλά κρατά κάποιες σημαντικές ρυθμίσεις που έχει κάνει ο χρήστης, καθώς επίσης και τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στο Metro interface. Οι τεχνικοί της Microsoft λένε ότι το Refresh δεν κρατά τις desktop εφαρμογές, γιατί εκεί συνήθως εντοπίζεται ο «ύποπτος» για το crash.

Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι το Refresh απαιτεί λιγότερο από 8,5 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το νούμερο αυτό προκύπτει από τις δοκιμές που έκανε η Microsoft σε υπολογιστή με Intel Core i5 και 4GB RAM.

Βέβαια, το κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το Refresh θα κριθεί από τις δοκιμές που γίνουν όταν κυκλοφορήσει το λειτουργικό. Ως ιδέα πάντως, η λειτουργία αυτή είναι ευπρόσδεκτη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!