tromaktiko: Reuters: Διπλό χτύπημα για την Ευρώπη από S&P και ελληνικό χρέος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Reuters: Διπλό χτύπημα για την Ευρώπη από S&P και ελληνικό χρέος



Στην κορυφή των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν μετά την υποβάθμιση εννέα χωρών από την S&P, αλλά και τη στασιμότητα των ελληνικών διαπραγματεύσεων...

“Μετά την υποβάθμιση εννέα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Γαλλία και την Αυστρία να χάνουν την ΑΑΑ βαθμολογία του, ζωτικής σημασίας θεωρούνται οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο την Ελλάδα, σχετικά με το PSI”, αναφέρει το πρακτορείο. “Oι πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τους Ευρωπαίους για αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ίσως αποδειχτούν ανεπαρκείς”, αναφέρει το πρακτορείο.
“Μία δυσμενής εξέλιξη για την Ελλάδα σε σχέση με τη συμφωνία με τους ιδιώτες επενδυτές για την αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας θα συμπαρέσυρε την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομία”, τονίζουν αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται από το δίκτυο.
“Εάν η Ελλάδα δεν πείσει τις τράπεζες να δεχτούν τις εθελοντικές απώλειες που θα φέρει το κούρεμα χρέους αυξάνεται η προοπτική πτώχευσης. Οι διαπραγματευτές με τη χώρα τόνισαν πάντως ότι είναι λιγότερο αισιόδοξοι και προειδοποίησαν για καταστροφικές συνέπειες για Ελλάδα και Ευρώπη σε περίπτωση μη λύσης. Οι δύο πλευρές φαίνεται να μην συμφωνούν σχετικά με το επιτόκιο που πρέπει να πληρώσει η χώρα”.
“Το διπλό χτύπημα της S&P και η στασιμότητα των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, ήρθαν μετά τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων για Ιταλία και Ισπανία νωρίτερα στις αρχές του χρόνου”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!