tromaktiko: Ζωντανός βάτραχος διαφημίζει γαλλικό εστιατόριο... [video]

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ζωντανός βάτραχος διαφημίζει γαλλικό εστιατόριο... [video]



Το Vatel, ένα γαλλικό εστιατόριο στην Ρωσία, αντιμετώπισε την αρνητική στάση των υποψήφιων πελατών απέναντι στη γαλλική κουζίνα.
Κυριαρχούσαν στερεότυπες αντιλήψεις σχετικά με τις μικρές μερίδες των πιάτων, την υψηλή τιμή τους αλλά και τα “περίεργα” και gourmet πιάτα που συνήθως υπάρχουν σε αντίστοιχα εστιατόρια.

Η επιχείρηση δεν διέθετε budget για να διαφημιστεί στα μαζικά μέσα επικοινωνίας οπότε απευθύνθηκε στο διαφημιστικό πρακτορείο Red Pepper για να βρεθεί μια λύση. Το πρακτορείο λοιπόν, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει μια στερεότυπη αντίληψη των Ρώσων, συγκεκριμένα το ότι η γαλλική κουζίνα χρησιμοποιεί βατράχια σε μεγάλο βαθμό στα πιάτα της.

Έτσι μέσω direct marketing κατάφεραν να οργανώσουν μια guerilla ενέργεια. Έστειλαν σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά, εφημερίδες και bloggers, ένα μικρό branded ενυδρείο με ένα ζωντανό βάτραχο. Πάνω στο ενυδρείο αναγράφονταν: “Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι η πραγματική γαλλική κουζίνα, τότε δεν γνωρίζετε τίποτα για αυτήν. Μπορείτε να ανταλλάξετε αυτόν τον βάτραχο, με ένα δωρεάν δείπνο στο εστιατόριο μας.”

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! 100 % των δημοσιογράφων επέστρεψαν το βάτραχο στο εστιατόριο Vatel και μετέδωσαν την είδηση στους σταθμούς και στα blogs τους. Έτσι η Vatel κέρδισε δωρεάν διαφήμιση στα μέσα, αξίας 20.000 €.

marketingnoiz.wordpress.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!