tromaktiko: Όσα δεν είπε ο Άδωνις... [Video]

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Όσα δεν είπε ο Άδωνις... [Video]



Γράφει η Δέσποινα Βασιλειάδου
Σήμερα ένα νησί ένιωσε να εμπαίζεται απροκάλυπτα και αναίσχυντα. Αισθάνθηκε να υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη του, και να του αμφισβητούν την επιθυμία και το...
δικαίωμα του, να εξακολουθήσει να υφίσταται στη ΒΑ γωνιά του Αιγαίου αξιοπρεπώς. Ένιωσε να προσβάλλεται και γι αυτό εξαγριώθηκε.
Σήμερα το πρωί λοιπόν και ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει η 12ήμερη παράταση (η δεύτερη κατά σειρά), που είχε δώσει στη ΝΕΛ το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η Λήμνος πληροφορήθηκε δια τηλεοράσεως, ότι ο γαλαντόμος (αλλά μόνο για τα συμφέροντα της ΝΕΛ), Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδης, σκοπεύει να υπογράψει ακόμα μια, τρίμηνη αυτή τη φορά, παράταση του πλοίου AQUA MARIA, μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Το θέμα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Αντέννα και το επιχείρημα του Υφυπουργού ατράνταχτο και αποτελεσματικότατο με σκοπό να κερδηθούν οι εντυπώσεις: "Αν δεν υπογράψω την παράταση παραμονής του πλοίου στη γραμμή, τότε το Ελληνικό Δημόσιο, θα ζημιωθεί δεκάδες εκατομμύρια".
Σε μια εποχή που τα νεύρα του ´Έλληνα πολίτη είναι επιεικώς σπασμένα και η αντοχή του εξαντλημένη προ καιρού από την οριζόντια άρα άδικη υπερφορολόγηση, εξοργίζεται ακαριαία στο άκουσμα, ότι έστω και ένα σεντς του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή δικό του, εξακολουθεί να τροφοδοτεί εκείνη τη γνωστή αχόρταγη μαύρη τρύπα, που χρόνια καταπίνει άσκοπα τα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τα δικά του, και που κατά πως δείχνουν τα πράγματα, δεν έκλεισε ποτέ.
Μόνο που η αλήθεια είναι διαφορετική και πάντως εκ διαμέτρου αντίθετη από όσα ισχυρίστηκε σήμερα ο Υφυπουργός.
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η ΝΕΛ, είχε πάρει το διαγωνισμό της άγονης γραμμής και άρα την επιδότηση εκατομμυρίων, με το πλοίο Ταξιάρχης (άλλο υπέργηρο, αλλα σαφώς ασφαλέστερο πλοίο από το AQUA MARIA).
Κάποιο τέρμινο, το Ταξιάρχης αντιμετώπισε βλάβη και έπρεπε να μπει στη δεξαμενή προς αποκατάσταση. Η εταιρεία αντικατέστησε το Ταξιάρχης με το AQUA MARIA για να αποδειχθεί, για μια ακόμη φορά, ότι τελικά στην Ελλάδα, ισχύει αταλάντευτα και ακούραστα το θέσφατο του "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".
Το Ταξιάρχης, αφού απεκατέστησε τη βλάβη, ξανάπεσε στη θάλασσα, αλλά η εταιρεία δεν το επέστρεψε ποτέ στα δρομολόγια της βασικής γραμμής της Λήμνου προς και από Λαύριο, όπως ήταν υποχρεωμένη, υποχρέωση η οποία εκπορεύεται από τους όρους της σύμβασης.
Και από τότε η Λήμνος κυριολεκτικά φορτώθηκε το AQUA MARIA.
Και από τότε όσοι αναγκάζονται να ταξιδέψουν μ αυτό το..."νεότευκτο"37 ετών, αντιμετωπίζουν σκηνές απείρου κάλλους και τρόμου. Σε μποφόρ που τα υπόλοιπα πλοία δεν αντιλαμβάνονται σχεδόν τίποτα, το AQUA MARIA θυμίζει σε κούνημα, τη στιγμή που ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο. Μόνο που στην περίπτωση του, το κούνημα είναι διαρκείας. Για την ακρίβεια διαρκεί όσο και το ταξίδι....
Πολλοί επιβάτες έχουν καταθέσει μαρτυρίες για το γεγονός ότι το πλοίο μπάζει νερά από παντού, ενώ αντί για άλλα διακοσμητικά, εδώ και κει στο πλοίο, χάσκουν κουβάδες για να συγκεντρώνονται τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια. Οι καθυστερήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ατελείωτες, η ταλαιπωρία τουριστών και μονίμων κατοίκων εξαντλητική. Παρ όλα αυτά, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός αρμοδίου.
Μ αυτά και με εκείνα, φτάσαμε στο φθινόπωρο και το πλοίο, εξακολουθούσε, ως μη όφειλε να είναι εδώ.
Και εκεί κάπου ήρθε η είδηση από το Λαύριο. Το πλοίο έφερε στο πίσω μέρος, δίπλα στην άγκυρα, ένα ρήγμα 0,5m x 0,5m. Η τρύπα έκλεισε επί τόπου και σε λίγες ώρες το πλοίο ταξίδευε ξανά για Λήμνο. Οι αντιδράσεις των Λημνιών συνεχείς. Η μακαριότητα του Υπουργείου παροιμιώδης. Η ΝΕΛ αδιάφορη και το πλοίο πάντα εδώ. Ώσπου την περασμένη Κυριακή και χωρίς να επικρατούν στην περιοχή αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα με αποτέλεσμα ένα ακόμα ρήγμα να κοσμεί το...λαβωμένο κύτος του!!
Αυτό που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και εκτόξευσε την ανησυχία των κατοίκων, ήταν η εικόνα του πληρώματος του πλοίου, να σπρώχνουν με τα χέρια τη λαμαρίνα του πλοίου, προκειμένου αυτή να επανέλθει, για να αρχίσει η οξυγονοκόλληση...
Είναι χαρακτηριστική, η φράση ενός φοιτητή του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου, που είδε αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας: "Ταξιδεύω με ένα πλοίο που αν το αρχίσω στις κλωτσιές μπορεί και να το βουλιάξω...". Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, πλην όμως είναι η αλήθεια, την οποία απέκρυψε στην πρωινή του παρέμβαση ο κ. Γεωργιάδης.

Αυτό το πλοίο, επιδοτεί ο Ελληνικός λαός, για να "εξυπηρετεί", τους ακρίτες του.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει προς τον Υφυπουργό είναι αδυσώπητο: Είστε σίγουρος κ. Γεωργιάδη ότι ο Έλληνας φορολογούμενος, επιθυμεί να εξακολουθεί να πληρώνει, για να στήνεται σταθερά αλλά δυστυχώς νομοτελειακά, ένα νέο Σαμινα;;;

Περιμένουμε εναγωνίως την απάντηση σας!


http://www.limnosfm100.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!