tromaktiko: Πάτρα: Συγκέντρωση και αντιδράσεις για τις συλλήψεις στο λιμάνι [Video]

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Συγκέντρωση και αντιδράσεις για τις συλλήψεις στο λιμάνι [Video]



Αφέθηκε ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του δήμου που συνελήφθησαν με την κατηγορία οτί κατέστρεφαν περιουσία του δημοσίου.
Καθ όλη τη διάρκεια της κράτησης των ανθρώπων του δήμου στο πλευρό τους ήταν ο δήμαρχος Πατρέων. Στο λιμάνι εκατοντάδες εκπροσώπων αρχών, φορέων της πόλης αλλά και άλλων πατρινών έσπευσαν σε συμπαράσταση.

- Απορριμματοφόρα του Δήμου, καθώς και πολίτες αλλά και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων συγκεντρώνονται στο Λιμάνι της Πάτρας, αντιδρώντας, στις προσαγωγές που έγιναν το πρωί. Εκτιμάται οτι απώτερος στόχος είναι η κατάληψη του Λιμανιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσαγωγή εργαζόμενου του Δήμου που έκοβε τα κιγκλιδώματα καθώς και του αντιδημάρχου Γ. Σιγαλού. Κατηγορίες για για την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και κατά του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά
Το βράδυ πραγματοποιείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχει κινηθεί διαδικασία για να κλείσουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες.
Καταδικάζει και ο Απ. Κατσιφάρας τις συλλήψεις

*Άνδρες του Λιμενικού προσήγαγαν εργαζόμενο του δήμου ο οποίος εκτελούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, καθώς έκοβε τα κάγκελα του λιμανιού.

Μάλιστα προσήχθη και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κρατούμενοι στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου. Επι τόπου και σε υποστήριξη των συλληφθέντων έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κανείς δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη αν και από χθες στο λιμάνι της Πάτρας μύριζε μπαρούτι και οι επιστολές πήγαιναν και έρχονταν προς την Αθήνα.

Οι Λιμενικοί για την προσαγωγή του αντιδημάρχου επικαλούνται έγγραφο του Εισαγγελέα το οποίο μετά από σχετική καταγγελία του Υπουργείου Οικονομικών έχει διατάξει την σύλληψη ατόμων που προκαλούν "φθορές" στο λιμάνι.

Η κατάσταση είναι από επικίνδυνη εώς προσβλητική για την Πάτρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην έχει πάρει ακόμη θέση αφήνοντας την δημοτική αρχή να δρα μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Το pelop.gr επικοινώνησε με το Γιώργο Σιγαλό ο οποίος μέσα από τα γραφεία-κοντέινερ της ασφάλειας του λιμανιού της Πάτρας μας δήλωσε την οργή του για την εξέλιξη αυτή. "Επιτέλους να πέσουν οι μάσκες. Να μας που ποιοι είναι με την Πάτρα και ποιοι με την Αθήνα και την τρόικα", είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σιγαλός και συνέχισε, "Ανδρες του λιμενικού, με τους οποίους δεν έχω τίποτα αφού εντολές εκτελούν, μας είπαν να κατέβουμε από την σκάλα. Μας πήγαν στα γραφεία της ασφάλειας σαν προσωρινά κρατούμενους. Και είναι να αναρωτιέται κανείς. Μας συλλαμβάνουν γιατι κάνουμε εργασίες στο "σπίτι μας"; Μας παραχώρησε ή δεν μας παραχώρησε το τμήμα του λιμανιού ο κ. Βενιζέλος; Συναντηθήκαμε ή δεν συναντηθήκαμε με τον κ. Γεωργιάδη στην Αθήνα για το ίδιο θέμα και συμφωνήσαμε;"

Σύμφωνα με τον κ. Σιγαλό ο δήμαρχος θα καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για το θέμα που έχει προκύψει ενώ θα αναζητηθούν επίσημες τοποθετήσεις εξ Αθηνών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!