tromaktiko: "Φαγούρα" 11 χρόνων για το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Sun Valley

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Φαγούρα" 11 χρόνων για το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Sun Valley



Οι προσπάθειες για ανέγερση σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου στο Sun Valley άρχισαν -όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου...
Ντίνος Λευκαρίτης- το 2001, όμως μέχρι σήμερα, κανένας δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσουν τα έργα οικοδόμησής του. Όπως εξηγεί ο κ. Λευκαρίτης, ενώ προχωρούσαν οι σχετικές διαδικασίες, ΚΟΤ και ΚΟΑ διαφώνησαν ως προς το ποσοστό που έπρεπε να πληρώσει ο κάθε οργανισμός για το όλο έργο.

Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, φαίνεται ότι υπερπηδήθηκε το σχετικό πρόβλημα με συμβιβασμό, όμως στη συνέχεια ήρθε η οικονομική κρίση. «Και με αυτά τα δεδομένα όμως, το έργο έπρεπε να προχωρήσει διότι μιλάμε για έργο υποδομής και η Κυβέρνηση λέει ότι τέτοια έργα θα προωθηθούν και δεν θα επηρεαστούν από την κρίση», λέει ο κ. Λευκαρίτης και συμπληρώνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν θα βοηθήσει μόνο τους χιονοδρόμους αλλά και γενικά τον τουρισμό μας διότι «όταν έχεις ένα ωραίο κέντρο στο Τρόοδος, μπορείς να προσελκύσεις τουρίστες εκεί, χειμώνα καλοκαίρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχέδια για το Κέντρο είναι ήδη έτοιμα, ενώ έχουν εκδοθεί γι’ αυτά και οι σχετικές άδειες. Το κόστος ανέγερσής του αναμένεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!