Το άτυχο βρέφος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 10 Ιανουαρίου, διασωληνωμένο, με αναπνευστική ανεπάρκεια, προερχόμενο από νοσοκομείο της Λιβύης. Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο στο νοσοκομείο ανιχνεύθηκε ο ιός Η1Ν1. Παρά τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της ασθενούς και τη φαρμακευτική αγωγή, το άτυχο βρέφος «έσβησε» από τον ιό.
Στις 21 Φεβρουαρίου ένα άλλο τραγικό περιστατικό έρχεται να «χτυπήσει» τον κώδωνα του κινδύνου. Ένα αγοράκι περίπου 6 ετών που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο του δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος διενήργησε νεκροψία, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή. «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες» δήλωσε ο ιατροδικαστής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο ιός που έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 20109. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Ελλάδα το 2011 είχε περισσότερα θύματα από το 2010.
Συγκεκριμένα, το 2010 στην Ελλάδα αναφέρθηκαν 149 θάνατοι εξαιτίας του Η1Ν1, την ώρα που τους πρώτους μήνες του 2011, ο αριθμός είχε ήδη φτάσει τους 154.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας συστήνουν τον εμβολιασμό των πολιτών, καθώς η νόσος βρίσκεται σε έξαρση.