tromaktiko: Πανικός στο αεροδρόμιο για 15...αυγά!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πανικός στο αεροδρόμιο για 15...αυγά!



Υπάλληλος του αεροδρομίου Ηρακλείου ζήτησε από ταξιδιώτισσα να αφήσει στον έλεγχο τα έξι από τα 21 αυγά που είχε μαζί της, αλλιώς δεν μπορούσε να περάσει τον έλεγχο, λόγω υπέρβασης στο όριο βάρους για τα... υγρά...Την ώρα που το φαινόμενο της ανταλλακτικής οικονομίας έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του και ο κόσμος προσφέρει πράγματα και τρόφιμα ο ένας στον άλλο, για να γλιτώσει έστω και λίγα ευρώ, κάποιοι κανονισμοί, προκαλούν γέλια και...κλάματα!
Σύμφωνα με έναν από αυτούς τους κανονισμούς, ο οποίος έχει να κάνει με το βάρος των υγρών που επιτρέπεται να έχει μαζί του κάθε ταξιδιώτης, τα υγρά μορφώματα (όπως τα αυγά στην περίπτωση μας) πρέπει να μην υπερβαίνουν κάποιο όριο βάρους.
(Σημειωνεται εδώ ότι για την συγκεκριμένη κατηγορία πραγμάτων δεν υπάρχει κάποιος ειδικός κανόνας και λαμβάνεται ως "μπούσουλας" εκείνος που ισχύει για τα υγρά).
Η κυρία λοιπόν που θέλησε να ταξιδέψει από το "Ν. Καζαντζάκης", έκανε το ...λάθος να θέλει να ταξιδέψει με 21 αυγά, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπτό βάρος, αφού φαίνεται πως ήταν...ντόπια.
Όταν έφτασε στον έλεγχο, η υπάλληλος με πολύ αυστηρό ύφος, της ζήτησε να αφήσει τα έξι, αλλιώς δεν μπορούσε να περάσει. "Τα έξι θα προκαλέσουν τρομοκρατικό "χτύπημα" ή το ένα αυγό θα ρίξει το αεροπλάνο;", απάντησε περιπαικτικά η κυρία, μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που μόλις της είχε ζητηθεί!
Όταν όμως είδε ότι η υπάλληλος επέμενε και την κοίταζε σαν τον ...Μπιν Λάντεν, τότε άφησε τα έξι αυγά, τα οποία προφανώς θα έχουν καταλήξει για ομελέτα σε κάποιο τηγάνι του αεροδρομίου...
Για το θέμα ενημερώθηκε και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας, ο οποίος ήδη έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να λυθεί αυτό το -τουλάχιστον αστείο- θέμα, ώστε στο μέλλον η μεταφορά ...αυγών να γίνεται ελεύθερα...

creteplus.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!