tromaktiko: Το μέλλον ηττήθηκε για… 22 ψήφους

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το μέλλον ηττήθηκε για… 22 ψήφους



Αν ακούτε ακόμη ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από την Ιβηρική Χερσόνησο για την εκλογή-θρίλερ του Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα στην ηγεσία...
των Σοσιαλιαστών, μην νομίζετε ότι προέρχεται από κάποιο πολιτικό στέλεχος ή οπαδό του κόμματος, που… άργησε να μάθει τα μαντάτα.

Το χειροκρότημα αφορά ανακούφιση, και προέρχεται από τον σημερινό πρωθυπουργό της Ισπανίας και ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος κατανοεί ότι με τον Ρουμπαλκάμπα στην ηγεσία τους, οι Σοσιαλιστές θα αργήσουν περισσότερο να καταστούν και πάλι αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Και ο ίδιος εξασφαλίζει μια σχεδόν αδιατάραχτη πρώτη πρωθυπουργική θητεία, εκτός φυσικά και αν υποπέσει σε πολιτικά αυτογκόλ.

Ο Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, εκείνος που ηγήθηκε των Σοσιαλιστών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Ισπανίας, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα από τον Μαριάνο Ραχόι και το Λαϊκό Κόμμα, παρόλο που ήταν αισθητά δημοφιλέστερος, κατάφερε τελικά να εκλεγεί και με τη βούλα του Συνεδρίου των Σοσιαλιστών διάδοχος του Χοσέ Θαπατέρο.

Το ποσοστό που συγκέντρωσε ήταν 51,16%, έναντι 48,84% της αντιπάλου του, και μάλλον δημοφιλέστερης στην ισπανική κοινωνία, άλλοτε υπουργού Άμυνας Κάρμεν Τσακόν. Όσο για τη μεταξύ τους διαφορά, ήταν μόλις 22 ψήφοι. Ο Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα συγκέντρωσε 487 και η Κάρμεν Τσακόν 465. Οι 22 ψήφοι που… καθυστερούν το μέλλον, για τους Σοσιαλιστές.

Ο Ρουμπαλκάμπα ευχαρίστησε τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και υποσχέθηκε να οδηγήσει την παράταξή του σε πολιτική ανάκαμψη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσακόν από την πλευρά της, υποσχέθηκε να υπηρετήσει την τόσο εύθραυστη ενότητα, επέλεξε ωστόσο να μην συμμετάσχει στην καινούρια ηγετική ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα περιμένει τον Ρουμπαλκάμπα να αποτύχει, και στη συνέχεια να κληρονομήσει η ίδια το PSOE, χωρίς το βαρίδι της… συνευθύνης. Είναι άλλωστε μόλις 41 ετών, που θα έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!