Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η καλλιεργούμενη έκταση σκόρδου την καλλιεργητική περίοδο 2011 ήταν 2.533 στρέμματα, έναντι 2.150 στρεμμάτων το 2010 και η αντίστοιχη παραγωγή 3.060 τόνοι, έναντι 2.400 τόνων , ενώ η τιμή παραγωγού κυμάνθηκε από 0,12 έως 0,17 ευρώ ανά κεφάλι. Οι αδιάθετες ποσότητες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 ανέρχονταν σε 600 τόνους (4.000.000 κεφάλια κατηγορίας Α΄και 3.000.000 κεφάλια κατηγορίας Β΄).
Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε οτι γίνονται έλεγχοι σύμφωνα με τα κοινοτικά πρότυπα εμπορίας και κάλεσε τους αγρότες να δραστηριοποιηθούν μέσω των Ομάδων Παραγωγών.