tromaktiko: «Υπέρ» της δανειακής σύμβασης 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Υπέρ» της δανειακής σύμβασης 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους



Επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης και ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με κοινό τους κείμενο, παρεμβαίνουν στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία... στην οποία δεν προβλέπεται, από τον Κανονισμό της Βουλής, να μιλήσουν. Δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, εξηγούν γιατί θα το κάνουν και αναπτύσσουν τις θέσεις τους για την κρίση και αναφέρουν τι κατά τη γνώμη τους πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Πέραν των δυο προαναφερθέντων, το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Ηλίας Καρανίκας (Ευρυτανίας), Συμεών Κεδίκογλου (Εύβοιας), Γιώργος Ντόλιος (Έβρου), Θανάσης Οικονόμου (Ιωαννίνων) και Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου).
Στο κείμενο τονίζεται ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει εξαντλήσει το ρόλο του και φέρει μεγάλες ευθύνες, καθώς δεν προώθησε τις αλλαγές που χρειάζονταν η χώρα για να μην αντιμετωπίσει η χώρα το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.
«Σήμερα», αναφέρουν, «αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα, χρειάζεται να προχωρήσουμε όχι σε μισές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά σε ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου. Οι μισές λύσεις θα αναπαράγουν το συνολικό μίζερο μοντέλο, οι ριζικές κοινωνικές λύσεις θα δώσουν την πνοή που τόσο χρειάζεται η δημιουργική ελληνική κοινωνία για να ανασάνει».
«Υπογραμμίζουμε ότι το δικό μας «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία δίνεται αναμένοντας ότι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους μέσω του PSI θα έχει ως αποτέλεσμα την βιώσιμη διαχείριση του χρέους. Και θεωρούμε ότι στο PSI θα πρέπει να συμμετάσχει και ο επίσημος τομέας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ζητούν επίσης τη διαμόρφωση μια νέας πρότασης από τη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι «μια πολιτική πρόταση που θα αποτελέσει την αφετηρία για την μεγάλη ανατροπή στην στρεβλή λειτουργία του κομματικού συστήματος, το τέλος των πελατειακών δεσμεύσεων που έρχονται από τον παρελθόν και θα απελευθερώσει τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Που θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, ώστε κάθε μας πράξη να συνδέεται με τη βούληση για λύση που θα σχεδιάσει η χώρα. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να ορίσουμε ξανά το κοινωνικό συμφέρον».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!