tromaktiko: Δεν αποκλείεται η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεν αποκλείεται η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού



Θα αλλάξει ο Μανωλιός... γιατί εθνοσωτήρα δεν περιμένουμε από κανένα τους!
Με ανοικτό το ενδεχόμενο της επίσπευσης των διαδικασιών για εκλογή νέου αρχηγού, όπως και της κατάθεσης υποψηφιότητας από την πλευρά του παπανδρεϊκού χώρου...
όχι όμως του Γ. Παπανδρέου, συνεδριάζει το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Χθες, Βενιζέλος και Λοβέρδος συνομίλησαν με τον Γ. Παπανδρέου τηλεφωνικά – με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- και σήμερα στις 11 το πρωί στη Βουλή θα υπάρξει και συνάντηση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο «εφ΄ όλης της ύλης» όπως ανέφεραν τα δύο επιτελεία.
Αργά το βράδυ, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο γραφείο του υπουργού Υγείας. Είναι βέβαιο πως το αίτημα που εξέφρασε ο υπουργός Υγείας προς τον υπουργό Περιφερειακής ήταν να αποσύρει την υποψηφιότητά του – δεν έχουν γίνει όμως ακόμα γνωστές οι προθέσεις του Μ. Χρυσοχοίδη. Επίσης – σύμφωνα με άλλες πληροφορίες – τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό η Άννα Διαμαντοπούλου με δήλωσή της να ακολουθήσει τον Α. Λοβέρδο στο δρόμο της στήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου. Ο Γ. Ραγκούσης πάντως, με χθεσινή του δήλωσε αποδοκίμασε τη συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου, υποστηρίζοντας ότι δεν απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις, ενώ θα απουσιάζει στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Πληροφορίες από τα επιτελεία του Ευ. Βενιζέλου και του Α. Λοβέρδου αναφέρουν ότι δεν έχουν σκοπό να επιβάλλουν επίσπευση των διαδικασιών – έχουν αποφασίσει να μην αναλάβουν πρωτοβουλία που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τους τόνους και να ενεργοποιήσουν «παπανδρεϊκά αντανακλαστικά» - είναι όμως βέβαιο ότι θα επιθυμούσαν μία τέτοια εξέλιξη. Με βάση αυτό αλλά και το καλό κλίμα που επιβεβαιώνεται ότι επικράτησε στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου, μόνο ένα σενάριο υπάρχει για να πάμε σε επίσπευση των διαδικασιών. Να αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.
Στελέχη της Ιπποκράτους πάντως διεμήνυαν χθες ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω από τις αποφάσεις που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο για εκλογή αρχηγού απ΄ ευθείας από τη βάση μέσα στον Μάρτιο και αυτό αναμένεται να πει σήμερα, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!