tromaktiko: Ποιο κόμμα θα πρωτοκάνει την διερεύνηση για το ύψος του δημοσίου ελλείμματος;

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ποιο κόμμα θα πρωτοκάνει την διερεύνηση για το ύψος του δημοσίου ελλείμματος;



Διερεύνηση με αφετηρία την περίοδο Σημίτη, την περίοδο Καραμανλή ή απλώς μία βουτιά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ κι όλα καλά;
Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται στους διαδρόμους της Βουλής μετά την διαβίβαση της δικογραφίας που αφορά στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και το ύψος του δημόσιου ελλείμματος.

H τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου σήμερα στην κ.ο. του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθιστούν σαφές ότι η Ιπποκράτους είναι έτοιμη να περάσει από το… κόσκινο, (λέμε τώρα) μίας εξεταστικής επιτροπής κινώντας μάλιστα τα σχετικά νήματα με σαφή προσανατολισμό την διεύρυνση του πεδίου ελέγχου από την περίοδο της απογραφής που πραγματοποίησε η ΝΔ και ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Από την πλευρά της ΝΔ αν και η διάθεση είναι ο όποιος έλεγχος να ξεκινήσει από την περίοδο Σημίτη με τα επίμαχα swap και τις λογιστικές αλχημείες για την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ, εντούτοις τους καίει πιο πολύ το θέμα των εκλογών το οποίο εκ των πραγμάτων με μία εξεταστική επιτροπή, θα πήγαινε πιο πίσω.

Ο γραμματέας της κ.ο. της ΝΔ κ. Τασούλας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα πρέπει να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή τη δοκιμασία, γιατί οδηγηθήκαμε σε αδυναμία δανεισμού και ποιοι ευθύνονται». Με την επισήμανση όμως ότι αυτή η δικογραφία «δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για την παράταση της θητείας της παρούσας Βουλής ή τη χορήγηση συγχωροχαρτιών».

Σε απλά ελληνικά; Εμείς την εξεταστική θέλουμε να την κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση…

Πάντως, είτε τώρα γίνει η εξεταστική ή η προκαταρκτική εξέταση επί του θέματος , η εμπειρία των τελευταίων δέκα ετών έχει δείξει ότι τέτοιου είδους διαδικασίες κάνουν θόρυβο, εντύπωση κι όλα τα συναφή αλλά από αποτέλεσμα, μηδέν εις το πηλίκον.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!