Όπως και στο Σίδνεϊ έτσι και στη Μελβούρνη παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, το κοινό έδειξε ότι ήταν αρκετά εξοικειωμένο και με την πορεία του τραγουδιστή-συνθέτη, αφού σιγοτραγούδησε όχι μόνο το πολύ γνωστό, ολότελα δικό του, "Τα Σμυρνέικα Τραγούδια" και το "Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε" από την εποχή των "Λαθρεπιβατών", αλλά και άλλες επιτυχίες από την 30-χρονη πορεία του καλλιτέχνη.
Κύριος κορμός του ρεπερτορίου ήταν τα δικά του τραγούδια, αλλά ενέταξε και γνωστά κομμάτια του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου, Γιάννη Νικολάου και άλλων συνθετών.
Στιγμιότυπα της συναυλίας που εντυπωσίασαν και σχολιάστηκαν θετικά από το κοινό ήταν: Η σεμνότητα του Θαλασσινού και ο σεβασμός του απέναντι στο κοινό, αλλά και τους δέκα συνεργάτες του, τους οποίους παρουσίασε και στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος, η αναφορά των συνθετών/στιχουργών όταν επρόκειτο να πει τραγούδια άλλων, το "παρεΐστικο" κλίμα του συγκροτήματος που μεταδόθηκε και στο κοινό, το εξαιρετικό δέσιμο της σύγχρονης μουσικής του Θαλασσινού με στοιχεία της παράδοσής μας, τα υψηλά νοήματα, σκέψεις και συναισθήματα που αναδύονταν μέσα από τους στίχους των τραγουδιών και πολλά άλλα.
"Μπορεί να άργησα να έρθω για συναυλίες στην Αυστραλία, αλλά είναι μεγάλη η χαρά μου που επί τέλους ανταμώνουμε", είπε ο Π. Θαλασσινός λέγοντας ότι "τελικά δεν είναι τόσο μεγάλες οι αποστάσεις.
Μια ανάσα είμαστε".