Στην καλύτερη στιγμή δεν ξεπέρασαν τις μερικές δεκάδες, κι αυτό κυρίως όταν ανέβηκαν στο βήμα ο Υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην χειρότερη, που ήταν η ώρα της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, καθώς δεν υπήρχε και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, δεν ξεπέρασαν τους …τρεις!
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ψήφισης ενός νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος έχει σφιχτή διαδικασία, με συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών που μπορεί να λάβει το λόγο και διάρκεια συνεδρίασης στην Ολομέλεια που δεν γίνεται να ξεπεράσει τις οκτώ ώρες, εντούτοις η εικόνα των άδειων εδράνων ήταν τουλάχιστον θλιβερή.
Μάλιστα, πιο πολλούς βουλευτές συναντούσες στο Εντευκτήριο, το καφενείο, τους διαδρόμους και τα γραφεία των κομμάτων παρά στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Ανάλογα αλγεινή ήταν και η εικόνα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων όπου συζητήθηκε ο δεύτερος εφαρμοστικός νόμος που αφορά περικοπές σε συντάξεις, αφού από τα 100 μέλη οι παρόντες έφταναν και δεν έφταναν τους δέκα.
Μόλις χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητούσε να υπάρχει διεύρυνση συμμετοχής βουλευτών στην επεξεργασία νομοσχεδίων με την διαδικασία του κατεπείγοντος -χωρίς την καταβολή αποζημίωσης- προκειμένου η συζήτηση να εμπλουτίζεται με διαφορετικές παρατηρήσεις. Αλλά με την απροθυμία που έχει πέσει, κατά πάσα πιθανότητα μόνο ο ίδιος θα εμφανιζόταν.
Στο μεταξύ, η μη κατάθεση αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία στο PSI είτε από ΛΑΟΣ, είτε από ΚΚΕ -που είχε άλλωστε προαναγγείλει ψηφοφορία σε κάθε εφαρμοστικό νόμο-, μεταφράστηκε από πολλούς ως… καψόνι στους διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές που περίμεναν πως και πως να ψηφίσουν για να ξαναγυρίσουν στο κόμμα.
Τώρα, θα πρέπει πρώτα να πετάξουν χαρταετό και μετά να γυρίσουν υπερήφανοι στα παλιά λημέρια…
http://briefingnews.gr