tromaktiko: Δενδροφύτευση στην Άνω Γλυφάδα από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής "Ώρα για δράση"

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δενδροφύτευση στην Άνω Γλυφάδα από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής "Ώρα για δράση"



από το Γραφείο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» πραγματοποίησε δενδροφύτευση 700 δενδρυλλίων...
στην Άνω Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Ανθέων, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδάσωσης, που έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Γλυφάδας και η οποία είναι σημαντικό κομμάτι στη βαθμιαία αποκατάσταση και ανάπλαση των καμένων εκτάσεων του βουνού.

Στόχος του ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ είναι όλες οι δράσεις να γίνονται οργανωμένα και με την κατάλληλη υποδομή. Για τον λόγο αυτό, όπως και πέρυσι, απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, η οποία έχει εκπονήσει τη σχετική μελέτη αναδάσωσης της συγκεκριμένης περιοχής και θέλησε θερμά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν το Σύστημα Προσκόπων Γλυφάδας – Βούλας, ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ΣΠΑΖ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σύνδεσμος Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας, εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Υποστήριξης Αμέα ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ της Αργυρούπολης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας η κα Λυγνού, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του 4ου και 5ου Γυμνασίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Γλυφάδας «Υμηττός», εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ''ΑΝΙΜΑ'', η ποδοσφαιρική ομάδα PTM και πολλοί κάτοικοι με τα παιδιά τους, τόσο της Γλυφάδας όσο και των γύρω περιοχών.

Ο Σύλλογος «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τους Χορηγούς που βοήθησαν στην κάλυψη των εξόδων και στην προώθηση της δράσης και φυσικά τα μέλη του συλλόγου για τη δυναμική συμμετοχή τους.

Ευχαριστεί, επίσης, τον κ. Στράμπη για την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της αναδάσωσης και τη φωτογράφο Κατερίνα Παναγιώτου για την φωτογραφική κάλυψη της δράσης.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!