tromaktiko: Μάνα θα πάω στην Κομισιόν!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μάνα θα πάω στην Κομισιόν!



της Βάλιας Μπαζού
Και όχι στα καράβια! Από δω και στο εξής αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση στο σπαρακτικό ερώτημα της μάνας «γιέ μου που πάς;;;».

Και αυτό γιατί η Κομισιόν σκίζεται για τους εργαζόμενούς της, νέους και απόμαχους σε σημείο παρεξηγήσεως…

Έτσι την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου παιζόταν το 15ο σίκουελ του έργου « ο θάνατος της αλεπούς» με τις μειώσεις και τις «σφαλιάρες» να πέφτουν σύννεφο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσιζε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να επιτύχει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΕΕ.

Η Κομισιόν αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την άρνηση του Συμβουλίου των Υπουργών να συμφωνήσει στις αυξήσεις.

Και με την κίνησή της αυτή αποδεικνύει ότι είναι «αλά καρτ» θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Γιατί, όπως επισημαίνει, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, την ίδια ώρα που η Κομισιόν πράττει σωστά για τους υπαλλήλους της «υποστηρίζει περικοπές της τάξης του 20-35% στους μισθούς όλων των ελλήνων εργαζομένων» και προωθεί «πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά προβλήματα, οδηγούν σε οριζόντια και δραματική μείωση των εισοδημάτων, υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας».

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!