Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Boysen συγκρότησε μια ομάδα από νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι έβαψαν τους τοίχους και αυτοκινητόδρομους σε κεντρικά σημεία της πόλης με τη νέα μπογιά Boysen KNOxOUT που «τρώει» τη ρύπανση.
Η μπογιά αποτελείται από τροποποιημένα μόρια διοξειδίου του τιτανίου, που εξουδετερώνει τα βλαβερά αέρια όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου.
«Ελπίζω να αναπτυχθούν και άλλες βαφές σαν αυτή», δήλωσε ο Φιλανδός καλλιτέχνης Tapio Snellman, που ζωγράφισε έναν από τους τοίχους της Μανίλα με τη «θαυματουργή» μπογιά.
«Τέτοιες βαφές δεν χρειάζονται μόνο στη Μανίλα, αλλά σε όλο τον κόσμο , καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ζωγραφιές που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και προσφέρουν ευχάριστα οπτικά ερεθίσματα», κατέληξε.
Εκτός από τη βαφή που καταπολεμά τη ρύπανση, μεγάλη καινοτομία θεωρείται και η «ηλιακή μπογιά» με ενεργειακές ιδιότητες, που επαλείφεται σε διάφανα αγώγιμα υλικά και αυτή παράγει ηλεκτρισμό.
Η «ηλιακή μπογιά» ονομάζεται Sun-Believable και αναπτύχθηκε από ερευνητές του Τμήματος Νανοεπιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Notre Dame.