Είναι φανερό, ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων έχει περιέλθει στα χέρια του Α. Σαμαρά. Και ποιο είναι το συμφέρον του Α. Σαμαρά, υπό τις νέες συνθήκες; Να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατόν! Διότι, μπορεί μέχρι τώρα η ΝΔ να κρυβόταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον Παπαδήμο, κάνοντας… συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να έχει μικρές σχετικά απώλειες, αλλά την τελευταία περίοδο αναγκάστηκε εκ των περιστάσεων να βγει μπροστά και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ως απολύτως συνένοχη για τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που συνοδεύουν το Μνημόνιο 2. Αναμένεται, λοιπόν, να τιμωρηθεί εξίσου με το ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους.
Όμως, μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο το άκουσμα και μόνο των νέων μέτρων να προκαλεί ρίγος στους πολίτες, αλλά σε πρακτικό επίπεδο οι επιπτώσεις δεν είναι άμεσες. Δε θα υπάρξουν αύριο το πρωί, αλλά τους επόμενους μήνες π.χ. οι νέες μειώσεις στα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια (στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, γιατρών κ.λπ.) θα γίνουν τον Ιούνιο (αντί του Σεπτεμβρίου), κι όχι από τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός, ή του επόμενου. Τα λουκέτα στην αγορά –εξαιτίας της έλλειψης χρήματος- δεν θα υπάρξουν μέσα σε μια μέρα, ούτε μέσα σε ένα μήνα, αλλά τους επόμενους μήνες. Και ούτω ο καθ’ εξής.
Με λίγα λόγια, οι πρώτες επιπτώσεις του Μνημονίου 2 θα φανούν στην αρχή του θέρους. Οπότε, το συμφέρον του Α. Σαμαρά είναι να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, πριν ο λαός υποστεί τα πρώτα αποτελέσματα του ελεεινού Μνημονίου 2. Επειδή, λοιπόν, οι εκλογές είναι επί θύραις, υπάρχει αυτή η κινητικότητα στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία», με τις μεταγραφές Βορίδη και Γεωργιάδη, με τη φημολογούμενη επιστροφή της Ντόρας στο μαντρί, ίσως και του Καρατζαφέρη και με την οφθαλμοφανέστατη προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα για να επανακάμψουν οι διαγραφέντες βουλευτές.
Από την άλλη μεριά, οι λεγόμενοι «δανειστές» μας (διάβαζε «τοκογλύφοι»), βλέπουν ότι η κατάσταση αυτή δεν τραβάει άλλο. Τα φιλικά τους κόμματα έχουν ήδη μεγάλη πτώση της εκλογικής τους επιρροής και είναι σίγουρο ότι αν ο λαός νιώσει για τα καλά τα νέα μέτρα στο πετσί του, θα υποστούν πραγματικό καταποντισμό. Δεν είναι, λοιπόν, προς το συμφέρον και των «δανειστών» να γίνουν γρήγορα εκλογές ώστε να περισωθούν όσα ποσοστά τους μπορούν να περισωθούν;
xagr.net