tromaktiko: Νέο διώροφο λεωφορείο για το Λονδίνο

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Νέο διώροφο λεωφορείο για το Λονδίνο



Τα πρώτα του δρομολόγια κάνει με την αρχή του έτους το ανανεωμένο διώροφο λεωφορείο του Λονδίνου, πιο γνωστό ως double decker.
Το κόκκινο λεωφορείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αγγλικής πρωτεύουσας, μπαίνει σε νέα φάση ύπαρξης καθώς έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που είχε γίνει το 2008 προέκυψε η νέα μορφή του.

Πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος πριν βρεθεί ο κατασκευαστής που θα αναλάμβανε να φέρει εις πέρας το νέο σχέδιο και χρειάστηκε και η βοήθεια του σχεδιαστικού studio του Thomas Heatherwick ο οποίος είναι ένας νέος σχεδιαστής με αρκετά πρωτοποριακά project.

Το έργο τελικά προχώρησε και τις ημέρες των Χριστουγέννων ένα πρωτότυπο ξεκίνησε να κάνει διαδρομές σε συγκεκριμένες γραμμές. Το νέο design είναι σαφώς πιο κοντά στα σύγχρονα δεδομένα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει τρεις εισόδους και αυτή που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος διαθέτει μεγάλο άνοιγμα, ώστε να παραμένει ανοιχτή και να χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει στο λεωφορείο ο αρμόδιος επιβλέπων και μόνο όταν αυτό είναι ακινητοποιημένο. Επίσης υπάρχει σκάλα σε σχήμα Γ και υπάρχει σκάλα και στο πίσω μέρος.

Το νέο double decker θα είναι υβριδικό με κινητήρα πετρελαίου και ηλεκτροκινητήρα και θα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και φυσικά με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων. Στα video που ακολουθούν δείτε το intro με τους βασικούς εμπλεκόμενους να μιλούν για το νέο λεωφορείο καθώς και ένα ενδιαφέρον timelapse από την κατασκευή του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!