Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από την γερμανική κυβέρνηση και επισήμανε ότι η Γερμανία εργάζεται, μαζί με τους εταίρους της, για τη δημιουργία μιας εφικτής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.
«Αυτό είναι το πνεύμα και η ουσία του προγράμματος διάσωσης. Αυτό είναι το πνεύμα και πίσω από την σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ. Αναφερόμενος, ωστόσο, στις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ότι τα ελληνικά κόμματα θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις και μετά τις εκλογές, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα διευκρινιστεί ο αριθμός των υπογραφών που χρειάζονται».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος έκανε λόγο για αναγκαίες δεσμεύσεις των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, μιλώντας μάλιστα για «απαραίτητη προϋπόθεση», προκειμένου να εγκριθεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι θέμα αξιοπιστίας», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι συμφωνίες θα ισχύουν και μετά τις εκλογές.
Ο κ. Κότχαους κινήθηκε, πάντως, στη γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου, επαναλαμβάνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα, ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο, εφόσον θέλει να τον ακολουθήσει».