tromaktiko: Αναγνώστης σχολιάζει τη δημοσίευση ισολογισμών... η διαφάνεια τους μάρανε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης σχολιάζει τη δημοσίευση ισολογισμών... η διαφάνεια τους μάρανε



Και μη χειρότερα!
Κοινό «όχι» στην κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών.
Απίστευτο και όμως αληθινό. Σ’ αυτόν τον τόπο όλα τα περίεργα μπορεί κανείς να τα δει, όσο κι αν κατρακυλούμε στου κακού τη σκάλα!

Αυτή τη φορά εξ οικείων τα βέλη!

Διαβάζουμε και τρίβουμε τα μάτια μας! Στη Ναυτεμπορική 21.02.2012 σελ. 11 βλέπουμε ότι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που στενάζουν, αντιτίθενται στη ελάφρυνση των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο κόστος δημοσίευσης των ισολογισμών στις οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες με πρόσχημα τη … διαφάνεια.

Δεν τους αρκεί αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης – και μάλιστα μη πτωχευμένες- δηλαδή δημοσίευση στο διαδίκτυο και στο ΦΕΚ, ώστε να μπορεί ο οιοσδήποτε να αντλεί όποιο στοιχείο θέλει. Καθυστερεί λίγο η δημοσίευση στο ΦΕΚ, ισχυρίζονται. Η διαφάνεια τους μάρανε!

Δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως σκέφτονται, πως λειτουργούν και τι συμφέροντα εκπροσωπούν αυτοί οι κύριοι που καμαρώνουν στις φωτογραφίες που παραθέτει η εφημερίδα.

Μέχρι τώρα ξέραμε τους συνδικαλιστές εκπροσώπους των εργαζομένων που υπερασπίζονται το «δημόσιο χαρακτήρα» των πολυποίκιλων καταχρεωμένων ΔΕΚΟ που τόσα δεινά σώρευσαν στη χώρα. Και να που τώρα τη σκυτάλη των πολιτικών της παρακμής που είτε δεν θέλουν, είτε δεν έχουν την ικανότητα να προωθήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, παίρνουν οι Κύριοι: Γ. Κασιμάτης (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος), Κ. Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ), Β. Κορκίδης (Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου) και Π. Καρέλλας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών).

Για μία ακόμη φορά οι εκδότες δεν μένουν χωρίς φίλους! Άλλη μία πτυχή του ελληνικού προβλήματος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!