tromaktiko: Σώος υπουργός στην Υεμένη μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σώος υπουργός στην Υεμένη μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του



Ο υπουργός Πληροφοριών της νέας κυβέρνησης εθνικής συννενόησης στην Υεμένη Αλι αλ Αμράνι διέφυγε απόπειρας δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε...
εναντίον του στην πρωτεύουσα Σαναά, σύμφωνα με το γραμματέα του.

Ο γραμματέας του Αμράνι, Αμπντέλ Μπάσετ αλ Κέντι, δήλωσε ότι άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο. Οι άγνωστοι στη συνέχεια διέφυγαν, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός δεν έχει τραυματιστεί από την επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα δολοφονίας που έχει στόχο μέλος της κυβέρνησης εθνικής συννενόησης που σχηματίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας τη μεταβατική περίοδο ως τις προεδρικές εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, πηγές της ασφάλειας και μέλη φυλών στην Υεμένη δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με τον κυβερνητικό στρατό έξω από τη Ράντα, πόλη που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σαναά.

Οι πηγές της ασφάλειας προσέθεσαν ότι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης κατά τη σύγκρουση αυτή, ενώ πηγές των φυλών δήλωσαν ότι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Μία πηγή δήλωσε ότι η επίθεση από τον στρατό είχε στόχο τον Τάρεκ αλ Ντάχαμπ, συγγενή του δολοφονηθέντα Αμερικανού πολίτη και ιερωμένου της Αλ Κάιντα Ανουαρ αλ Αουλάκι. Η πηγή αυτή πρόσθεσε ότι ο Ντάχαμπ δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.
aegeantimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!