tromaktiko: Δικάζεται σήμερα ο πολίτης που είπε «βλάκα» τον πρόεδρο Χριστόφια

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δικάζεται σήμερα ο πολίτης που είπε «βλάκα» τον πρόεδρο Χριστόφια



Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που αφορά πολίτη, ο οποίος κατηγορείται ότι, προκάλεσε οχληρία σε σχέση με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο, 35 ετών, ο οποίος, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μαρί και ενώ το κλίμα ήταν βαρύ για τον πρόεδρο Χριστόφια, αυτός συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου σε φώτα τροχαίας και του φώναξε «βλάκα Πρόεδρε, παραιτήσου».

Ο 35χρονος κατηγορείται με βάση τα άρθρα 186 και 29 του Ποινικού Κώδικα κεφάλαιο 154 για κοινή οχληρία.

Συγκεριμένα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «ο κατηγορούμενος την 3ην Αυγούστου 2011 στη Λευκωσία διενήργησε πράξη που δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από τον νόμο, δηλαδή ενώ οδηγούσε όχημα, έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και απευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φώναξε «Βλάκα Πρόεδρε παραιτήσου» και συνεπεία αυτού προκάλεσε ενόχληση στο κοινό κατά την άσκηση των κοινών δικαιωμάτων τους».

Ως μάρτυρες, αναφέρονται δύο μέλη της Προεδρικής Φρουράς που συνόδευαν εκείνη την ώρα τον Πρόεδρο, καθώς και ο εξεταστής της υπόθεσης.

Είναι η πρώτη φορά που πολίτης παρουσιάζεται στο Δικαστήριο επειδή προκάλεσε οχληρία σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμούν άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις σε βάρος πολιτών που σχετίζονται με την περίοδο των κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων έξω από το Προεδρικό.

Πληροφορίες του «Φ» από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι πολύ σπάνια γίνεται επίκληση της κατηγορίας της κοινής οχληρίας για τέτοιες υποθέσεις και ουσιαστικά «εφευρέθηκε» το αδίκημα αυτό, αφού η κατηγορία της δημόσιας εξύβρισης δεν μπορούσε να τύχει εφαρμογής, επειδή ο νόμος δίνει άλλη ερμηνεία.

Αναμένεται ότι θα υπάρξει αναβολή της υπόθεσης, αφού πρώτα κατηγορηθεί ο 35χρονος, ώστε να ετοιμαστεί η υπεράσπιση που ενδέχεται να εγείρει νομικά, αλλά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!