tromaktiko: Ικανοποίηση Βεστερβέλε για την απόφαση της Χάγης

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση Βεστερβέλε για την απόφαση της Χάγης



Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
Ο κ. Βεστερβέλε σημείωσε ότι "είναι καλό και ωφελεί όλους ότι δεν υπάρχει πλέον νομική αβεβαιότητα", ενώ διαβεβαίωσε ότι "η γερμανική προσφυγή δεν στρεφόταν εναντίον των θυμάτων του Ναζισμού, των οποίων η οδύνη δεν αμφισβητείται, όπως δεν αμφισβητείται και η γερμανική ευθύνη".

Απαντώντας εμμέσως στη δήλωση του Προέδρου του Δικαστηρίου Χισάσι Οουάντα - ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνείται τις αποζημιώσεις και κάλεσε τις δύο πλευρές να διευθετήσουν το θέμα σε διμερείς διαπραγματεύσεις- o κ. Βεστερβέλε τόνισε: "Πέρα από νομικές υποχρεώσεις, θα συνεχίσουμε να επανορθώνουμε", δήλωσε ο Γερμανός και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει όλα τα ερωτήματα για την υλοποίηση της απόφασης, "με τους Ιταλούς φίλους μας, ως εταίροι και στο πνεύμα των στενών διμερών σχέσεων εμπιστοσύνης".

Ως "μεγάλη οπισθοδρόμηση για την διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", περιέγραψε την απόφαση η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, επισημαίνοντας ότι "η ετεροδικία τίθεται υπεράνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!