tromaktiko: Επιστολή προς στον κ Βενιζέλο για την ΕΝΚΛΩ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή προς στον κ Βενιζέλο για την ΕΝΚΛΩ



Κύριε Υφυπουργέ,
Είμαι ένας απλός εργαζόμενος από τους 800 της ΕΝΚΛΩ. Βρίσκομε σε πλήρη οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου.
Ένα όμως είναι σίγουρο ότι ακόμη μπορώ και αντιλαμβάνομαι μερικά βασικά θέματα... και προσπαθώ να είμαι κατά το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένος για το πάρτι της ΕΝΚΛΩ.
Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δικαιολογία σε τέτοιο επίπεδο ( Διοικητής ΑΤΕ ) να στέλνει τέτοιου είδους επιστολές, σε απάντηση έγγραφης ερώτησή σας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που το ναυάγιο της εξαγοράς του χρέους οδηγεί σε απώλειες 40 εκ,.€ για το ελληνικό δημόσιο , πάνω από 55 εκ. € απώλειες για τις τράπεζες , 32 εκ. € οφειλές για εργαζόμενους 60 εκ € χαμένες επενδύσεις και 800 άτομα στο ταμείο ανεργίας.
Δεν δικαιούται ο Διοικητής της ΑΤΕ να πετάει σε χαρτί λογιστικά νούμερα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία αλλά δείχνουν για μια ακόμη φορά γιατί η Ελλάδα μας κατάντησε σε αυτό το χάλι.
Το 2003 υπογράφει μια συμφωνία Leasing 4,1 εκ. € περίπου για το ακίνητο και 12 εκ. € περίπου για τον μηχανολογικό εξοπλισμό με στόχο εάν εκπληρωνόταν οι όροι του συμβολαίου, ακίνητο και μηχανήματα θα γυρνούσαν στην ιδιοκτησία της ΕΝΚΛΩ. Δυστυχώς οι όροι δεν εκπληρώθηκαν και οι ΑΤΕ –Leasing έγινε κάτοχος της περιουσίας.
Ο κύριος διοικητής και οι συνεργάτες του πούλησαν τον μηχανολογικό εξοπλισμό για 1,4 εκ € αντί της αξίας leasing του 2003 12 εκ. €. Μπράβο και σε καλή μεριά. Ενώ ήταν για το κτίριο 9,7 εκ. € ( 2003 4,1 εκ. € ) . Μαγκιά τους.
Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν ότι οι άδειες λειτουργίας , περιβαντολλογικών όρων και ιδιαίτερα η άδεια για την επεξεργασία λημμάτων ανήκουν στην ΕΝΚΛΩ και όχι στο ακίνητο, το οποίο χωρίς ΕΝΚΛΩ είναι αγροτεμάχιο και μόνο για γεωργικές εκμεταλλεύσεις για το οποίο απαιτούν 9,7 εκ. €. Πέρα από αυτό εξακολουθούν και μας κοροϊδεύουν γράφοντας για αξία –απαίτηση κτήσεως. Ο επενδυτής τους πρόσφερε και πάρα πάνω από το υπόλοιπο του Leasing, ζητώντας την ενεργοποίησή του, και αφού βάλει ένα σκασμό λεφτά για την νέα επένδυση ( 30 εκ. € περίπου) να παραμείνει το ακίνητο ιδιοκτησία της ΑΤΕ –leasing μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.
Αν προσθέσω και στις παραπάνω ύποπτες αλήθειες και το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της ΑΤΕ καθόταν στο ίδιο τραπέζι με όλους τους εμπλεκόμενους για την σύνταξη και υπογραφή του τελικού κειμένου επί εβδομάδες και 16 λεπτά μετά την επίδοση του κειμένου στις 13 Ιαν 2012 κοινοποιούν στον επενδυτή απόφαση του Δ.Σ . από τις 22 Δεκ. 2011 με τις νέες απαιτήσεις τους, κανένας επενδυτής δεν θα έμεινε σε αυτή την χώρα και εγώ βάζω πολλά στον νου μου.
Παρακαλώ πολύ τα λογιστικά του κυρίου Πανταλάκη να του τα επιστρέψετε και να τον καθίσετε στο τραπέζι της απολογίας σαν δημόσιο υπάλληλο για τον οποίο η χώρα δανείζεται λεφτά και τον πληρώνει.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!