tromaktiko: Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Πολιτών Αλεξανδρούπολης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Πολιτών Αλεξανδρούπολης



Συμπολίτη, συμπολίτισσα, οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ συμφώνησαν στη σφαγή κάθε εργατικού δικαιώματος. Παρά τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ. Το περιεχόμενο του νέου υπερμνημόνιου (που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο και τη νέα δανειακή σύμβαση) και το περιβόητο PSI, βυθίζουν σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία .

Η συγκυβέρνηση ΤΡΟΪΚΑΣ (ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ) του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, προχωρούν σε μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων. Την περικοπή των συντάξεων. Άμεσες και μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ. Δραστική μείωση των κονδυλίων για υγειονομικές και κοινωνικές παροχές. Προχωρούν σε νέα χρηματοδότηση των τραπεζών (ανακεφαλαιοποίηση) για λογαριασμό των τραπεζιτών ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη τους.

Αυτές οι εξελίξεις αφορούν όλη την Ευρώπη, καθώς στο έδαφος της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προωθείται για τις αρχές Μάρτη, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και το Διευθυντήριο της ΕΕ, θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται Σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα και κυνικά το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης ΤΡΟΪΚΑΣ - ΣΕΒ – τραπεζιτών στήνουν για μια ακόμη φορά σκηνικό ωμού εκβιασμού: Αποδοχή των νέων μέτρων και ευρώ ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και δραχμή.

Το δίλημμα τους είναι πλαστό: Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η «χρεοκοπία» των αριθμών και των στατιστικών αλλά των εργαζόμενων. Σήμερα το 30% του πληθυσμού πριν καν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα ζει κάτω από το όριο φτώχειας. Τα μέτρα τους είναι που φέρνουν την πραγματική χρεοκοπία για τη ζωή του καθενός μας. Διόλου δεν απασχολεί τον άνεργο, τον απολυμένο, αν ο μισθός πείνας ή το επίδομα ανεργίας-ελεημοσύνης θα είναι σε ευρώ η δραχμές.

Το πραγματικό δίλημμα είναι: : Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Ή τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου ή οι ανάγκες και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη και εργαζόμενου.

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική, για να βυθίσουν στο σκοτάδι τη ζωή μας για άγνωστο χρονικό διάστημα. Απέναντι τους πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής των εργαζόμενων. Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων και όλων όσων θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της επίθεσης. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μόνοι μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά με συνελεύσεις, απεργίες και διαδηλώσεις.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο σωματείο και εργαζόμενο σε συντονισμό ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΤΡΟΪΚΑΣ και να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή και τον πλούτο που του ανήκει.

Καλούμε: Σάββατο 11/2 μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο στις 11:00 σε καμπάνια ενημέρωσης. Κυριακή 12/2 μπροστά στο εργατικό κέντρο στις 17.00 σε συγκέντρωση – διαδήλωση.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!