ανέπαφος από την οικοπεδοποίηση, μια μικρή όαση που περιτριγυρίζεται από πολυκατοικίες και πολυτελή διαμερίσματα. Ίσως γι' αυτό και οι κάτοικοι του Αλίμου φοβούνται ότι κάποια στιγμή το πάρκο θα χωριστεί σε οικόπεδα.
Η ανησυχία δεν είναι χωρίς βάση. Οι απαλλοτριώσεις των αρχικών ιδιοκτησιών στον λόφο αν και έχουν αποφασισθεί δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει προσφυγές για την άρση τους, καθώς και προσπάθειες για να βρεθεί εναλλακτικός χώρος -πολύ κοντά στον Λόφο- που θα δοθεί για χτίσιμο.
Η πίεση μεγάλη, αλλά όλα δείχνουν ότι ο αδόμητος χώρος θα παραμείνει ως έχει. Πριν λίγο καιρό εξάλλου εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφορά χρηματοδοτήσεις για απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από τα κατά τόπους Ρυμοτομικά Σχέδια, οι οποίες επί χρόνια δεν συντελέστηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων.
Και μόλις την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε υπέρ της κήρυξης και οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου στον λόφο Πανί, μια περιοχή που κατοικείται από τη νεολιθική εποχή.
Εκεί σώζονται οικοδομικά λείψανα, όστρακα και εργαλεία από οψιδιανό από την προϊστορική περίοδο, καθώς κι ένας τοίχος της τελικής νεολιθικής εποχής κοντά στην κορυφή του λόφου. Επίσης σώζονται ίχνη -διόλου ευκαταφρόνητα- από αρχαίο λατομείο των κλασικών χρόνων, φυσικά σπηλαιώματα κι ένα υδρομαστευτικό πηγάδι.
Τα όρια του αρχαιολογικού χώρου συμπίπτουν με εκείνα του θεσμοθετημένου χώρου πρασίνου.