tromaktiko: Όχι στο κλείσιμο του ΟΕΚ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Όχι στο κλείσιμο του ΟΕΚ



Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο μοναδικός φορέας στεγαστικής πολιτικής, δέχθηκε νωρίς...
το πλήγμα της μνημονιακής πολιτικής αφού με επιχείρημα την σωτηρία του, η κυβέρνηση ανέστειλε τα προγράμματα δανείων και αύξησε δραματικά το ποσοστό της «παράνομης» παρακράτησης, μέσω του ΙΚΑ, των εισφορών υπέρ ΟΕΚ.

Σήμερα και παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν στο σύνολό τους τα χρήματα που προορίζονται για την στεγαστική πολιτική συνεχίζεται η παράνομη αναστολή των προγραμμάτων. Παρατηρείται αδικαιολόγητη μείωση 95% των δανείων την τελευταία διετία παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση οικισμών, ενώ η συρρίκνωση της επιδότησης ενοικίου ξεπερνά κάθε προηγούμενο (μείωση 67% - 80 χιλιάδες λιγότερες οικογένειες).

Κι όλα αυτά όταν το ΙΚΑ παρακρατά και δεν αποδίδει στον ΟΕΚ 2,2 δις ευρώ αποδίδοντας μόνο ένα μικρό μέρος των πραγματικών εισπράξεων.

Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους, τα σωματεία και τους εργαζόμενους της χώρας, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, σε κοινές δράσεις προστασίας - ανάπτυξης της στεγαστικής πολιτικής καιανάδειξης του ΟΕΚ σε πυλώνα παροχής στέγης της χώρας.

«Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους»

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!