tromaktiko: ΒΕΘ: Καταστροφικό το νέο πακέτο μέτρων

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΒΕΘ: Καταστροφικό το νέο πακέτο μέτρων



Για καταστροφικά μέτρα που οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφερόμενο...
στις ολονύχτιες διαβουλεύσεις κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, που όπως όλα δείχνουν οδηγούν σε συμφωνία για την επιβολή της πλέον σκληρής λιτότητας για τη χώρα.

«Η βίαιη υποτίμηση των αμοιβών που υποχρεώνονται να υποστούν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αποτελούν συνταγή ύφεσης και φτώχιας» αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι το μέλλον των Ελλήνων υποθηκεύεται στην ανασφάλεια και στην εξαθλίωση.

«Για μία ακόμη φορά το σωσίβιο που μας προσφέρει η τρόικα αποδεικνύεται τρύπιο. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο εξαιτίας των αλλεπάλληλων αναποτελεσματικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, που θα δώσουν τη χαριστική βολή στην, ήδη δοκιμαζόμενη, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τη βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει, επιτέλους, οι κυβερνώντες να μεριμνήσουν και για την επιβίωση των πολιτών. 

«Το χειρότερο είναι ότι σε λίγους μήνες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις με ένα επαχθέστερο πακέτο μέτρο» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος. «Είναι ώρα ευθύνης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν στην ανατροπή κεκτημένων πολλών ετών και προσδιορίζουν το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η αναντιστοιχία εισοδημάτων και φόρων θα οδηγήσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την μεσαία τάξη σε αφανισμό.
spnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!