tromaktiko: Το διπλό ιστορικό λάθος, των διαγραφέντων από τη ΝΔ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το διπλό ιστορικό λάθος, των διαγραφέντων από τη ΝΔ



Κάθε πολιτική πράξη την ώρα που συντελείται, έχει συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Εννοείται πως όταν γίνεται, την ώρα που γίνεται... έχει προηγουμένως μελετηθεί και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι και οι όποιες συνέπειες!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ

Η μη ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2, από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μία καθαρά πολιτική πράξη, που δεν άφησε το σύστημα ανεπηρέαστο.

Ιδιαιτέρως οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ψήφισαν και διεγράφησαν, ελαφρά τη καρδία, προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στο πλειοψηφόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κόμμα της ΝΔ και ασφαλώς προσωπικά στον κ.Σαμαρά.

Κι επειδή όλα στην Ελλάδα γίνονται, όπως πολλάκις έχουμε σημειώσει στο kentrinews.gr, εντελώς πρόχειρα και εική και ως έτυχε, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, όλα ακολούθησαν την προσφιλή τακτική της αναδίπλωσης και από τις δύο πλευρές!

Και πρώτα αυτοί που δεν ψήφισαν...Πρώτα δεν ψήφισαν και μετά κατάλαβαν τι έκαναν κι άρχισαν να ρίχνουν γέφυρες πάλι, μερικοί εξ αυτών--ευτυχώς όχι όλοι!

Και από την άλλη το κόμμα, πρώτα τους διέγραψε και μετά κατάλαβε οτι ήταν λάθος η κίνηση αυτή, στα όρια της πολιτικής βλακείας...ώστε από την επομένη άρχισε να στρώνει το χαλί της επιστροφής!

Οταν,όμως, διευρύνεις το κόμμα σου από τα δεξιά, που την έχεις σίγουρα,δεν ακρωτηριάζεις τον μεσαίο χώρο, που συνήθως είναι αυτός που δίνει την εξουσία στο κόμμα που προηγείται. Ούτε,κόβεις ένα υγιές τμήμα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, επειδή αποφάσισε να λειτουργήσει κατά συνείδηση και όχι εντελώς ξένα προς την γραμμή του κόμματος, αφού μέχρι χθές, τόσο οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι της ΝΔ,όσο και οι λοιποί αγορητές, ανέπτυσσαν εντός και εκτός Κοινοβουλίου,αντι-μνημονιακή ρητορεία,όντες εναρμονισμένοι και μάλιστα απολύτως, με την επίσημη γραμμή του κόμματος! Κι όμως αυτοί διεγράφησαν, επειδή έμειναν συνεπείς στην παλιά γραμμή του κόμματος,που για εντελώς αντίστροφο λόγο, οδήγησε εκτός ΝΔ την κ.Μπακογιάννη, κατά την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1.Αφού,λοιπόν πήρε στη ΝΔ,τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη,που ψήφισαν και τα δύο ΜΝΗΜΟΝΙΑ, γιατί δεν απευθύνθηκε,κατά λογική αντιστοιχία, μία πρόσκληση επιστροφής και στην κ.Μπακογιάννη?Αλλά στην πολιτική σκακιέρα,τα πιόνια τα κινεί πάντα ο Αρχηγός, κατά το προσωπικό του συμφέρον!

Από αυτούς που διεγράφησαν, τώρα κάποιοι ζητούν τρόπο για να επιστρέψουν πίσω,αλλά και το κόμμα ψάχνει να εξασφαλίσει συνθήκες βελούδινης επιστροφής!

Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε,οτι στην πρώτη περίπτωση, της μη ψήφισης δηλαδή, του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 και της διαγραφής των 21 βουλευτών,το πρόβλημα το είχε αρχικά το κόμμα και ο Πρόεδρος, που θέλει πάση θυσία να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός!

Οι διαγραφέντες,όμως, σε αυτή την πολιτική συγκυρία που διερχόμεθα,μάλλον ωφελημένοι θα αποδεικνύονταν από αυτή την απόφασή τους, αν το ήξεραν αλλά κι αν είχαν, τα πολιτικά κότσια να εκμεταλλευτούν σωστά την "επανάσταση"που επεχείρησαν,άλλοι υπακούοντες πραγματικά στη συνείδησή τους και άλλοι γιατί αποφάσισαν να εξέλθουν ηρωικά από τη ΝΔ,στην οποία προέβλεψαν οτι δεν έχουν πλέον μέλλον.

Αν αυτά τα 21 άτομα, κατόρθωναν να ενώσουν τα "θέλω"τους και τις φωνές τους,σταθμίζοντας κυρίως, αυτά που τους ενώνουν και αφήνοντας έξω αυτά που τους χωρίζουν, τότεθα ήταν πολύ γρήγορα, μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει και αυτόνομα αλλά και την κατάλληλη στιγμή,ενδεχομένως, να αποτελέσει το βραχίονα βοηθείας της ΝΔ,στο θολό πολιτικό μας τοπίο.

Ομως καθώς φαίνεται,όπως σε όλα στη ζωή, έτσι και στην πολιτική,ισχύει το του Αποστόλου Παύλου,"ου παντός πλείν ες Κόρινθον". Και οι πολιτικοί μας δεν είναι όλοι για γενναίες πράξεις.Κάθε άλλο μάλιστα! Είναι μεμψίμοιροι και γιαυτό εντελώς προβλέψιμοι! Είναι δειλοί και γιαυτό στερούνται παντελώς, πολιτικής φαντασίας.

Εκαναν την ανταρσία τους στον Αρχηγό, κοκορεύτηκαν για λίγο ως αντι-μνημονιακοί κι όταν είδαν τα δύσκολα, άρχισαν να ζητούν να ξαναγυρίσουν πίσω στο...μαντρί! Δεν καταλαβαίνουν οι...καημένοι,ότι τίποτα δε θα είναι όπως χθές και "η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης!"Τώρα το πρόβλημα το έχουν αυτοί!

Και τι θα έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι αυτοί,για να καταγραφεί η πολιτική τους πράξη στα θετικά του πολιτικού μας συστήματος και του πολιτικού μας, εν γένει, πολιτισμού και για να μην ξεχαστεί ως μη γενόμενη;

Αν ήταν πράγματι,συνειδητοποιημένοι για την θέση-στάση που κράτησαν, θα έπρεπε η επόμενη μέρα να τους βρεί έτοιμους για το επόμενο βήμα. Με λόγο συντεταγμένο και καθαρό,θα έπρεπε να αρθρώσουν τη διαφορετική τους άποψη που δεν θα ήταν μία πισώπλατη μαχαιριά και αμφισβήτηση,κατά του κόμματος και του αρχηγού, (όπως βιάσθηκαν να διαρρεύσουν προς τα ΜΜΕ και στις ιστοσελίδες,τα καλοταισμένα παπαγαλάκια της παιδικής χαράς που προίσταται της Επικοινωνίας της Συγγρού), αλλά στάση συνέπειας στις αρχές και στις θέσεις της ΝΔ, που δεν κυβερνά,ούτε καν συγκυβερνά, αλλά στηρίζει την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης,με τη συμβολική συμμετοχή των πέντε στελεχών της.

Θα έπρεπε, η επόμενη, πρώτη κιόλας, συνεδρίαση της βουλής,να τους εύρισκε συντεταγμένους σε κοινοβουλευτική ομάδα,(αφού πληρούν τους όρους που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής)για να έδιναν το στίγμα τους, να εξέφραζαν τον διαφορετικό τους λόγο και να έδειχναν τις πραγματικές διαθέσεις τους,παραμένοντας σε γενικές γραμμές, μέσα στην ευρύτερη οικογένεια της Κεντροδεξιάς.

Το επόμενο βήμα θα έπρεπε,κατά τη γνώμη μας,να ήταν η αυτόνομη κάθοδός τους στις εκλογές,ως ανεξάρτητου κομματικού μηχανισμού.

Η παρούσα πολιτική συγκυρία θα αποδείξει, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα μας άρθρα στο kentrinews.gr, οτι ακόμη κι αν έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ, η αποσκίρτηση κάποιων βουλευτών της,θα έπρεπε να την προκαλέσει,να την δημιουργήσει η ίδια,και μάλιστα τεχνιέντως, για να τη γλυτώσει από τους κραδασμούς που θα προκαλέσουν μοιραία, οι διαμαρτυρίες των αντι-μνημονιακών οπαδών της και οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις!

Αλλά ακόμη κι αν το σκέφτηκε αυτό ο κ.Σαμαράς,δεν τον άφησαν να το βιώσει οι καρεκλοκένταυροι που τον περιβάλλουν, που ο καθένας από αυτούς σκέφτεται και φροντίζει το δικό του προσωπικό συμφέρον και όχι της παράταξης και του Προέδρου.Δεν σκέφτονται οι αθεόφοβοι, οτι αυτοί υπάρχουν, όσο υπάρχει στο τιμόνι ο Αντώνης Σαμαράς.Αν παρ'ελπιδα κάτι δεν πάει καλά στο εγγύς μέλλον και αμφισβητηθεί,τότε οι πρώτοι που θα εγκαταλείψουν το σκάφος είναι τα...ποντίκια! Και έχουν ονοματεπώνυμο, πανάθεμά τα!

Κοντολογίς, η διαγραφή από τη μιά των 21 Βουλευτών,από τον κ.Σαμαρά, επειδή κράτησαν αντι-μνημονιακή στάση και από την άλλη η ενοχική συμπεριφορά των διαγραφέντων και η επανένταξη,κάποιων από αυτούς στο...μαντρί,δεν είναι έγκλημα! Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό λάθος που θα το καταγράψει η ιστορία και θα το κρίνει όπως του αξίζει ο ιστορικός του μέλλοντος!

Πού έγκειται,λοιπόν,το διπλό ιστορικό λάθος των διαγραφέντων; Στο ότι και την παράταξη και τον Αρχηγό τους πίκραναν με τη στάση τους αυτή,αλλά ούτε και το επόμενο πολιτικό βήμα--μικρό 'η μεγάλο, η Ιστορία θα το έκρινε-- δεν έκαναν,για να δικαιώσουν, εμμέσως έστω, την όποια διαφοροποίησή τους. Τι κρίμα!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!